Идва с пръстов четец на цял екран

2019-та може да е годината на гъвкавите мобилни устройства. Съдейки по съобщения от Китай от миналата седмица, изглежда, че можем да очакваме изчезването на дупки и портове на смартфоните.

VIVO обяви последната си концепция 5G, APEX 2019, която е още един смартфон с почти никакви отвори. Под екрана все още има малка телефонна прореза, но освен нея, няма да намерите USB порт, решетка за високоговорител или чекмедже за SIM карта около лъскавото стъкло.

Той е направен с допълнителна дебелина около ръбовете, която служи като алтернатива на обичайната метална среда, като същевременно предлага хладен и прозрачен вид. Колко ли добре ще оцелява при падане, в сравнение с керамично покритие?!

Създаването на това стъкло с неравномерна дебелина е сложен процес, включващ, както огъване на топлина, така и CNC обработка, което вероятно няма да е евтино. Част от това стъкло служи за набор от три чувствителни бутона. Те най-вероятно ще са за силата на звука и бутон за захранването.

Друга уникална характеристика тук е

пълният дисплей скенер за пръстови отпечатъци.

Преди броени дни Oppo и Xiaomi разговаряха за възможното представяне на голям четец на пръстов отпечатък в техните предстоящи телефони. Ако вярваме в твърдението на Vivo, изглежда APEX е една стъпка пред тях. Това ще направи отключването по-удобно. Също така ще ви позволи да стартирате приложение само с едно докосване. Стига иконата на апликацията да е достъпна на екрана за отключване, за да можете да я натиснете.

Новият APEX на Vivo ще разчита на своя екран, да действа като високоговорител. Що се отнася до USB свързаност, това ще бъде заместено с MagPort (магнитен контакт).

Въпреки, че APEX 2019 е просто концептуален модел, фирмата предлага някои подробни спецификации, включително чипсет Qualcomm Snapdragon 855 с 5G модем, огромен 12GB RAM плюс 512GB място за съхранение и 12MP+13MP настройка с двойна камера. Забавното тук е, че няма да има предна камера, което е иронично, като се има предвид, че основната точка на продажбите на APEX е нейната самоизключваща се камера.

Дори и при този красив външен вид и потенциални високата водоустойчивост, не знаем дали този нов модел ще се появи масово на пазара.

Vivo вече демонстрира действителни устройства, базирани на тази концепция, на своето събитие в Пекин.