Умните очила, предназначени за ежедневна употреба

В интензивното ежедневие и забързания начин на живот, нямате време непрекъснато да вадите телефона от джоба или чантата, за да следите всяко уведомление или повикване.

Решението е умните очила Focals, предназначени за ежедневна употреба. Те ще ви направят по-малко зависми от телефона. Ще предоставят известия и друга информация точно пред лицето ви, без необходимостта да поглеждате смартфона си. Точно като него, но по-бързи и удобни.

Не, това не е сцена от най-новия фантастичен сериал, а реалност, която има за цел да улесни ежедневието. На десният обектив има холографски дисплей, който показва известия и информация директно от телефона. Контролът се осъществява от малък пръстен, наречен Loop, който ви позволява да навигирате и да взаимодействате с вашия дисплей, чрез Bluetooth.

Иновативните очила се вписват перфектно в живота на заетия човек и му позволяват да остане свързан във всеки един момент. Може да проверявяте прогнозата за времето, съобщения, известия от календара, местоположението и процентът на батерията. Може и да не е абсолютно всичко, което може да проверите през телефона, но дава достъп до най-често използваните функции.

Интегрираният помощник Alexa предоставя опция за задаване на въпроси чрез вградения микрофон и високоговорител. При закупуване на очилата няма да бъдете лишени от уникалното оразмеряване: измерване размера на главата, ширината между очите и други параметри за перфектно позициониране на холограмата.

Най-интересното тук е, че очилата са строго персонализирани и

никой друг не може да види холограмния дисплей, докато ги носите.

Стоите в офиса си, изпълнявайки ежедневните задачки, и същевременно имате достъп до неотложната информация от смартфона ви. Когато зададете функцията GPS микрофонът ще ви напътства на всяка стъпка, като информацията изчезва след 5 секунди и не действа разсейващо при пресичане или интензивно движение. Получавате актуализации през цялото пътуване и знаете приблизително времето на пристигане.

Не е ясно все още до колко ще са удобни за постоянно носене. Снабдени са с прилежащи подложки за по-точно пасване на носа и подравняване на холограмата, но остава въпросът със слънчевата светлина. Спорно е дали ще са удачни във външна среда и данните ще бъдат ли еднакво видими, както на закрито.

Удобство е да си планирате графика в движение и да давате гласови команди за изпращане на съобщения. Подлежи на тест и това до колко ще е ефективна функцията в шумна среда. Ако не можем да бъдем разбрани в конкретния момент, може би ще се наложи да прибегнем до използване на телефона си.

Всички тези чудесни функции предстои да се развиват и интегрират. Би било хубаво да можем да слушаме музика на тях, да се обаждаме през очилата или да гледаме клипове. Може би не и докато шофираме.

Ще е предизвикателство и за производителите, и за нас потребителите да носим умни очила. Не сме далеч от момента, в който сами ще се убедим ефективни ли са иновациите, излезли като от научно-фантастичен филм.