Ново попълнение от Apple можем да очакваме през есента

Дали тогава ще можем да се възползваме от нови функции при последните модели, които от години са факт при Android?

Камера с тройни лещи и обратен безжичен заряд са обещаните за сега екстри, но има и няколко други допълнения, които се надяваме да видим в бъдещите смартфони на марката. Винаги в режим на дисплей и режим на разделен екран са полезни функции, с които Android се перчи вече доста време. Всички тези неща са се превърнали в стандарт, но те все още не са стигнали до iPhone на Apple.

Някои от нововъведенията изискават промени в хардуера, докато други включват единствено софтуерни подобрения. Малко вероятно е да видим тези допълнения в Apple iPhones от 2019 г., ако изобщо ги видим. Apple обикновно самоопределят тенденциите в индустрията на смартфони и не внасят драстични промени във функционално отношение.

Сканирането на ириса беше наблюдавано най-напред при Galaxy Note 7 на Samsung, а Apple въведе FaceID през септември 2017 г., дълго след като са станали често срещани при Android.

Независимо от това дали в следващата серия на iPhone действително ще се появяват изброените по-долу характеристики, те са полезни възможности, които биха могли да направят iPhone по-примамлива алтернатива за лоялни потребители на Android.

Ето един поглед към функциите, които са в нашия списък с желания за iPhone:

Always on display

Телефони на Samsung и Google отдавна предлагат възможност да виждаме информация за времето или известия, без да се налага да активираме дисплея на апарата. Това може да улесни значително актуализирането на текущите данни, без да се налага прекъсване на заниманията.

Сега, когато новите модели на iPhone имат по-големи екрани от всякога, би било разумно Apple да добавят нови функции, които дават възможност да се възползваме от тях по различни начини.

При iPhone е възможно да активираме заключения екран само с докосване, което със сигурност осигурява удобство. Но все пак е необходимо да се достигне до телефона за включване на екрана, а това е предпоставка да се разсейваме, като го отключим и използваме.

Андроид поддържа мултитаскинг с разделен екран от 2016 г. и компании като Samsung са го предлагали на собствените си телефони още преди това. Възможно е едновременно да се стартират повече от едно приложение на iPad, но Apple все още не е въвел тази функция в по-големите си смартфони.

Fast charging by default

Apple поддържа бързо зареждане от iPhone 8, но трябва да закупите отделно 18-ватово зарядно, за да се възползвате от екстрата. Телефони, като Samsung Galaxy S10, Google Pixel 3 и OnePlus 6T идват с бързо зарядно устройство в кутията без допълнително заплащане.

A less noticeable notch

Тъй като екраните от край до край са станали по-популярни на съвременните смартфони, някои технологични компании са измислили начини да елиминират изреза в горната част на екрана, където обикновено са разположени предната камера и сензорите за разпознаване на лицето.

Компании като Oppo и Vivo са оборудвали телефоните си с фотоапарати, които излизат от устройството, когато е необходимо. С Galaxy S10, Samsung създаде отвор, който е по-малко забележим от традиционния прорез.

An on screen fingerprints censor

От 2017г. Apple ни радва със сензора за пръстови отпечатъци в своите смартфони, а представянето на iPhone X направи възможен по-големия екран, без да се налага да уголемява телефона.

Телефони като Pixel 3 и Galaxy S10 имат, както сензор за пръстови отпечатъци, така и разпознаване на лица. Samsung Galaxy S10 предлага вграден сензор директно в екрана, въпреки че ранните прегледи предполагат, че не е много надежден.

Някои производители на телефони като Google и Huawei са избрали сензор за пръстови отпечатъци, който е монтиран отзад, но това изглежда малко вероятно решение за Apple.