След по-малко от десетилетие, използването им ще отпадне напълно

В съвременото ежедневие ние сме почти изцяло подвластни на технологиите, и дори животът ни е немислим без някои от тях. В бързо развиващата се среда подменяме старите си полезни джаджи с нови, но дори не се замисляме, че голяма част от тях няма да са ни нужни след броени години. Ето някои от тях:

Физически носители на информация

Днес много рядко използваме оптични дискови устройства, като CD и DVD, за сметка на USB флашки. Но дори тези носители ще изгубят предназначението си за сметка на съхранението в облака. Предвид факта, че интернет скоростите ще стават все по-бързи, ще расте и удобството за съхранението на данни в облака. Компании като Amazon и Google предлагат все по-удобни услуги на общодостъпни цени.

LED осветителни тела

Според водещи в бранша на осветителната индустрия, светодиодните осветителни тела ще бъдат изместени от широката употреба на OLED. Те излъчват красива, равна светлина и имат висока енергийна ефективност.

Игралните конзоли

Някои от вас най-вероятно трудно ще допуснат, че игралните конзоли, като Xbox One и Playstation могат да станат излишни. Прогнозите обаче чертаят бъдеще, което принадлежи на облачния гейминг.
Това би позволило стриймването на над 100 заглавия от сървърите до домовете на потребителите, при това с минимално забавяне и висока резолюция.

LCD телевизори

Не беше много отдавна, когато LCD телевизорите превзеха пазара със своите тънки профили и енергийна ефективност. След това навлязоха редица подобрения, които позволиха създаването на още по-функционални приемници. Сега производителите правят стъпки към масовото въвеждане на OLED технологиите. OLED дисплеите излъчват собствена светлина и по тази причина, телевизорите използващи въпросната технология не се нуждаят от подсветка. Това им позволява още по-голяма енергийна ефективност и по-качествена картина.

Традиционни зарядни устройства

Все повече производители на смарт телефони се ориентират към създаването на серия от безжични индукционни зарядни устройства. По-голямото удобство от използването на такъв тип зарядни, ще изпрати масово употребяваните в миналото.

Животът е по-лесен и удобен

Традиционни прахосмукачки

В домакинствата вече трайно навлиза използването на устройства за автономно почистване като iRobot. Това определено е в помощ в забързаното ежедневие на домакините.

Пароли

Търсейки варианти за по-ефективни методи на защита се насърчава създаването на решения под формата на биометрични сензори. Първата стъпка към това са сензорите с пръстови отпечатъци в модерните смартфони например. Предстои да навлязат и системите за лицево разпознаване. Може би сцените от научно-фантастичните филми, които гледаме вече няма да ни изглеждат толкова невероятни.

Дистанционно

Това е устройство, неизменна част от всеки дом в продължение на десетилетия. Но, както изглежда, и неговият край наближава. Ще го заменим с гласови команди. Вече можем просто да кажем, кой канал да се превключи, без да се налага да търсим дистанционно.