Илон Мъск има гениално и същевременно съвсем просто решение, с което можем да избягаме от задръстванията

Изобретателят и бизнес магнат Илон Мъск има план, с който можем да разрешим един наболял проблем на градската среда. Край на адските задръствания! Вече има надежда да избягаме от трафика.

Тунелът, който представя основателят на Тесла и SpaceX, е създаден от друга негова фирма – Boring Company. Стойността на проекта е около 10 милиона долара. Самото съоръжение е с дължина от близо 2 км.

Цялостната концепция на Мъск е тунелът да бъде част от подземна мрежа, която да осигурява движение на автомобилите. Те биха могли да се включват в нея чрез спускане с асансьорни устройства. След като се озоват на пистата, колите, които в идеалния случай са именно на Тесла, могат да „летят“ със скорост до към 200 км/ч.

За да се постигне целта, е необходимо транспортната система да отговаря на съответните жилищни помещения, като начинът е да се направи 3D, пояснява милиардерът.

Тестовият тунел беше демонстриран пред обществото за първи път в Ел Ей. Така Мъск обяви революционното си откритие за промъкване на колите през малки, задни улички. Бъдещето ще покаже кога и дали той ще бъде внедрен в реални условия, за да се възползваме максимално от предимствата му.