Sony представи вълнуващо допълнение към своя E-mount безжичен фотоапарат – a6400 (модел ILCE-6400)

A6400 Mirrorless камера:

•Отлично качество на изображението, компактен дизайн и съвременни технологии от пълната гама на Sony.

•Най-бързият в света 0,02 секунди скорост на придобиване на автофокус. Откриване на фаза и контраст, покриващи приблизително 84% от зоната на изображението.

•Разширено AF в реално време.

•Проследяване на обекти в реално време.

•24,2 MP APS-C Exmor CMOS сензор за изображения и последно поколение процесор за изображения BIONZ X.

•180-градусов LCD дисплей с докосване за самозапис.

•Високоскоростно непрекъснато снимане с до 11 кадъра в секунда, механичен затвор (8кадъра/сек), тихо заснемане с непрекъснато AF/AE проследяване.

•Запис с висока разделителна способност 4К с пълно отчитане на пикселите и безпикселно оформяне, плюс усъвършенствана скорост и стабилност на AF.

A6400 събира в себе си много от най-напредналите технологии на марката. Бързият нов фотоапарат може да се похвали с автофокус от 0,02 секунди. Виждаме и новите усъвършенствани възможности за AF в реално време. Включени са и високоскоростно заснемане с до 11 fpsi с AF/AE проследяване, ново поколение BIONZ X механизъм за обработка на изображения, който осигурява отлично качество, чрез 4KVi видеозапис. 180-градусовият LCD сензорен екран го прави най-добрият инструмент до този момент.

Бързо изпълнение, което улавя решаващи моменти

Впечатляващата система за автоматично фокусиране на новия а6400 наследява много технологии от най-новата гама на Sony, включително моделите а9, а7R и а7III. Новият а6400 разполага с 425 AF-точки за откриване на фази и контраст, които са поставени плътно върху цялата област на изображението. Тази високопроизводителна система за следене на автофокус е свързана с новото поколение BIONZ X механизъм за обработка на изображения. Това позволява на фотоапарата да проследи и улови с лекота и най-бързо движещите се обекти.

Иновативната камера въвежда усъвършенствана Eye AF в реално време, най-новата версия на популярната технология на Sony Eye AF. Вълнуващата възможност използва разпознаване на обекти на базата на изкуствен интелект, което води до подобрена точност, скорост и проследяване. При всички режими на автоматично фокусиране, камерата разпознава очите на обекта и активира Eye AF.

Може да настроите също така Auto/Right Eye/Left Eye. Новата технология освобождава фотографа да се съсредоточи единствено върху композицията с пълно доверие, че фокусът ще бъде върху окото на обекта. Поддържането на Eye AF за животни ще бъде добавено през лятото на 2019г., чрез актуализация на системния софтуер, идеален за фотографи на дивата природа.

Новоразработеното от Sony проследяване в реално време използва алгоритъм, включващ разпознаване на обекти от изкуствения интелект, разстояние на обекта, дълбочина, яркост, като пространствена информация. По този начин се гарантира, че всички обекти могат да бъдат уловени с отлична точност.

По отношение на общите скорости на снимане, фотоапаратът може да достигне до 11 fpsi с пълно AF/AE проследяване и до 8 fpsi с пълно AF/AE по време на тихо снимане. Може да снима при всяка от тези скорости до 116 кадъра JPEG Standart/46 кадъра RAW компресиран, което значително увеличава шансовете за улавяне на перфектния момент.

Многофункционални постижения в качеството на изображението

Новият а6400 е оборудван със сензор с размер 24,2 MPiii APS-C, който е свързан с подобрен процесор BIONZ X, за да достави невероятно качество на изображението и цветопредаването при всички видове условия на снимане.

Камерата използва някои от най-новите алгоритми, потискащи шума, като запазва резолюцията и подобрява изобразяването на текстурата.

Цени и наличности

А6400 ще бъде на разположение на различни оторизирани дилъри още през този месец. Препоръчителната цена ще е $900, а в комплект с 16-50мм F 3,5-5,6 обектив, цената ще се очаква да е към $1000. По-скъпият вариант ще се движи около $1300 с включен обектив 18-135мм F 3,5-5,6.

Създаден е и сайт, който да образова и вдъхновява всички фенове и клиенти на Sony. Освен интересни истории, на alphauniverse може да се разгледа и съдържание, заснето с новата камера на марката.