Ericsson и Intel обединяват усилията си за разработване на платформа за управление на хардуер от следващо поколение

• Сътрудничеството ще осигури в ерата на 5G ниво на гъвкавост, прозрачност и ефективност, необходими за виртуализацията на мрежовите функции (NFV).

• Компаниите ще съгласуват усилията си за развитие на софтуера Ericsson SDI Manager и Intel Rack Scale Design (Intel RSD). Те ще допълнят решенията с нови възможности за управление.

ОБЕЩАВАЩО ПАРТНЬОРСТВО

Ericsson (NASDAQ: ERIC) и Intel Corporation започнаха многогодишно партньорство за привеждане на текущите усилия за развитие в софтуерно дефинирана структура (SDI) и Intel Rack Scale Design в действителност.

Много доставчици на комуникационни услуги преминават към сървъри, базирани на стандартите, за да намалят инфраструктурните разходи. Други обаче се нуждаят от допълнителни управленски способности. Целта е да рационализират операциите и ускорено да предоставят нови услуги, за да реализират пълния потенциал на своята инфраструктура.

ПО-НИСКИ РАЗХОДИ

Ericsson и Intel обединяват усилията си, за да предоставят платформа за управление на хардуер от следващо поколение. Тя разширява гъвкавостта на облака до хардуерната инфраструктура. За доставчиците на услуги новото решение ще спомогне за ускоряване на времето за пускане на пазара, за максимално използване и за намаляване на общите разходи за собственост.

Като част от многостранното споразумение, компаниите ще обединят усилия за развитие и ще позволят на операторите да използват хардуерните опции на множество доставчици. В добавка към тях – и крайните софтуерни решения на Ericsson, а също най-новите архитектурни иновации на Intel.

Ларс Мартенсон, ръководител на Cloud & NFV инфраструктурата, Digital Area Services, Ericsson, казва: „Ние имаме дълга история на успешно сътрудничество с Intel и способността на доставчиците на услуги да разгърнат успешно отворен облак и NFV инфраструктура. Това засяга звената от центрове за данни до крайните потребители.”

5G МРЕЖИ

Сандра Ривера, старши вицепрезидент на групата за мрежови платформи, Intel, споделя: „5G ще бъде трансформиращо, ще ускорява днешните приложения и ще задейства вълна от иновации. Ще намали разходите, предоставяйки 5G и крайни услуги с облачна скорост на гъвкава, програмируема и интелигентна мрежа.“

Ericsson и Intel ще обединят софтуера Ericsson SDI Manager и софтуера на Intel RSD, като същевременно ще запазят обратната съвместимост за настоящите клиенти. Разработените софтуерни и хардуерни иновации, произтичащи от сътрудничеството, ще бъдат предлагани на следващите хардуерни платформи на Ericsson и със сървърни продукти на Intel, които се продават чрез други партньори и индустриални сегменти.

Системата Ericsson SDI е базирана на Intel RSD и осигурява общ управляван хардуерен пул за всички натоварвания, които динамично мащабират и позволяват бързото внедряване на услугите, оптимизирането на производителността и ефективното използване на хардуера. Intel RSD е цялостна индустриална архитектура за дезагрегирана, композитна инфраструктура. Тя фундаментално променя начина, по който се изгражда, управлява и разширява центърът за данни.

Компаниите ще покажат Ericsson SDI Manager на Mobile World Congress 2019 в Барселона, 25-28 февруари.

ЗА ERICSSON

Ericsson позволява на доставчиците на комуникационни услуги да уловят пълната стойност на връзката. Портфолиото на компанията обхваща мрежи, цифрови услуги, управлявани услуги и нововъзникващ бизнес. То е предназначено да помогне на клиентите да повишат ефективността и да намерят нови източници на приходи. Инвестициите на Ericsson в иновации предоставиха ползите от телефонията и мобилния широколентов достъп на милиарди хора по целия свят.