хакатон

HackAUBG 2.0 е третият хакатон, провеждан в Благоевград, на кампуса на Американския университет след HackBlagoevgrad.

Отбори между двама до петима участници ще се състезават за челните места, проектирайки и защитавайки своите софтуерни и/или хардуерни проекти на тема, обявена в началото на самото събитие на 15 февруари.

Наградният фонд за събитието е 6000 лева, като първият отбор ще спечели 3000 лева, вторият – 2000 лева, а третият – 1000 лева.

Зад организационния екип на хакатона стои студентският клуб по високи технологии и предприемачество – The Hub, както и университетския Coding Girls клуб.

Вярваме, че благодарение на HackAUBG 2.0 ще дадем старт на множество иновативни идеи и продукти, ще съберем на едно място съмишленици и приятели, създавайки и много нови запознанства по време на събитието, казват организаторите.

За да осъществим всичко това, сме събрали над 10 спонсора от IT сектора у нас, които освен финансово ще ни помогнат и с ноу-хау от техните най-добри разработчици и специалисти, които ще се включат като ментори, посочват от HackAUBG.

HackAUBG 2.0 е отворен за програмисти, дизайнери, предприемачи и ентусиасти напълно безплатно. Регистрацията става през сайта на събитието: hackaubg.org.

Сподели
Предишна страницаНовият стъклен телефон на Vivo без портове
Следваща страницаНово поколение роботика за индустрията
Технологичен журналист от 2012 г. със сериозен опит в отразяването на новини за софтуер, мобилни технологии, мобилни приложения. Има в активите си стотици статии по теми като 3G, 4G, 5G, приложенията за iPhone, Android и други популярни платформи, както и множество други сфери.