Снимка: Twitter@madebygoogle

Компанията не възнамерява да пуска новия смартфон преди октомври, но разпали очакванията на феновете

Google публикува снимки на Pixel 4 и успя да провокира реакции сред потребителите. Първите визуализации на устройството разкриват промяна в дизайна от предшестващите го модели. Обещанията са за още по-добри функционални способности.

Pixel 4 вдига залога

Новата джаджа ясно се отличава най-малко с две задни камери и голям бутон на гърба на телефона, който най-вероятно ще играе ролята на сензор. Издайническата малка точка в долния десен ъгъл на камерата може би ще е микрофон, допълнителен обектив за портрети или широкоъгълна перспектива. Ясно се откроява бутонът за захранване и логото на компанията G.

Тук обаче няма да открием устройство за разчитане на пръстови отпечатъци, разположено на гърба на телефона.

Google се опитва да контролира представянето на новия флагмански телефон с предоставените данни, тъй като при предходните модели имаше известно изтичане на информация месеци преди премиерата. Гигантът е потвърдил, че това в действителност е Pixel 4.

По времето, когато Google представи Pixel 3 преди година, бяха изтекли множество снимки на смартфона, включително и видеоклипове. Беше проведено разследване във връзка с тази информация и с продажбата на открадната партида устройства, които се реализираха на черния пазар.

Тогава моделът беше известен под наименованието Pixel 3 „Lite“. Той беше разкрит в своята цялост от руски технологичен блог, а по-късно и в обширно видео. Това беше феноменален телефон, предлагащ уникална камера, каквато едва ли ще срещнете в друго мобилно устройство.

Google и Apple ни въвеждат в ерата на грозните квадратни камери

Новият Pixel ни разкрива сензор за движение и квадратна камера. Дизайнът е насочен в нова посока от това, което сме свикнали да виждаме през последните години. Очаква се моделът да се предлага в два размера, както много подобни предшественици – Pixel 4 и Pixel 4 XL.

При по-големия модел Google ще се върне към традиционния вид на панела, който би могъл да включва разширени сензори за разпознаване на лица, наподобявайки системата за идентификация на лицето на Apple.

Има и слухове, че Google ще изгради технологията Project Soli в телефоните на Pixel от 2019 година. Това представлява малък радар, който може да открие леки движения на пръстите на човек в пространството над устройството. Проект Soli може да предложи нов начин за взаимодействие на притежателите на Pixel 4 с устройството, ако то е поставено на маса или в стенд за безжично зареждане. Можем да очакваме също така по-бързи отговори на гласовите команди за въпроси и отговори на актуализирания асистент, които ще могат да се поддържат много по-добре при нормален разговор.

Google вече потвърди, че следващото поколение на Google Assistant ще пусне Pixel 4 тази есен. Остава да почакаме и да му се насладим.