видео игри

Новата година носи със себе си нов набор от издания на видеоигри, някои от които все още не са обявени официално дори. Докато повечето от тях без съмнение ще завладеят всички световни форуми и блогове, както и събития като Xbox-Bethesda Conference, Summer Game Fest и E3 2023, вече има огромно разнообразие, което потребителите очакват с нетърпение. Дори някои от тях да бъдат отложени, то със сигурност съществуват предпоставки за страхотна игрална година. Нека видим кои попадат в топ 3 на най-очакваните през следващите месеци.

Hogwarts Legacy и защо всиички вече полудяха по нея?

Въпреки че настоящата игра е затънала в спорове заради Дж. К. Роулинг, няма съмнение, че много фенове на Хари Потър вече се наслаждават на Hogwarts Legacy след години на очакване. Редица играчи искат пълноценна ролева игра в Хогуортс от известно време и това е начинът, по който те могат да се докоснат до подобно преживяване. Също както много от нас се чувстват удоволствието в бетано онлайн казино, така и феновете на Хари Потър усещаха нужда от една подобна виртуална реалност.

Действието се развива през 1890 г., а играчите влизат в ролята на необичаен ученик на Хогуортс, влизащ в петата година. Персонажът с възможност за персонализиране има връзки с древна тайна, мистериозна забравена магия и много други функционалности, като играта също така позволява на играчите да изберат своята къща в Хогуортс, да имат приятели, приемащи образи на познати за нас герои и много други. Наистина, рекламата е осезаема и обещава потенциално феноменално изживяване на Хари Потър.

Hogwarts Legacy стартира на 10 февруари 2023 г. за PC, PS5 и Xbox Series X/S, като версиите за PS4 и Xbox One идват на 4 април, а версията Switch стартира на 25 юли.

Star Wars Jedi: Survivor – за всички фенове на сагата

Пътуването на Кал Кестис продължава в Star Wars Jedi: Survivor, чието действие се развива пет години след първата игра. Извън потенциалното разпръскване на Mantis Crew, досега не е показано много за историята, но нейният геймплей говори сам за себе си. Има много нови допълнения, като Star Wars Jedi: Survivor ‘s blaster + светлинен меч комбо, crossguard светлинен меч, както и множество нови функционалности на силата и техните приложения, с които също да се ангажирате. Това е невероятно вълнуващо, особено когато излизането му е само след по-малко от месец. Star Wars Jedi: Survivor ще бъде достъпна на 17 март 2023 г. за PC, PS5 и Xbox Series X/S.

Suicide Squad: Kill The Justice League – истерията около тази история не засяга само филма

Suicide Squad: Kill the Justice League изправя хора като Harley Quinn, Deadshot, Captain Boomerang и King Shark срещу контролираната от Brainiac Justice League, включително Superman, Batman, The Flash, Green Lantern и потенциално много други. Въз основа на трейлъри от Suicide Squad: Kill the Justice League, изглежда Wonder Woman някак си е избягала от контрола на Brainiac, но все още не е сигурно какво означава това за историята. Всички очакваме с нетърпение ролята на Лейди Гага, преобразена в Харли Куин, но играта също няма да бъде за изпускане. Това е кооперативна игра, базирана на отбори, където за разлика от своя предшественик на DC Gotham Knights, играчите могат да превключват между героите по желание, когато играят соло; тези, които в момента не се контролират от играча, са създадени с изкуствен интелект. Обещаващата реклама, сюжетни ритми и елементи на игра ни карат все повече да тръпнем в очакване за онова, което предстои. Suicide Squad: Kill the Justice League стартира на 26 май 2023 г. и ще бъде достъпна за PC, PS5 и Xbox Series X/S.

Очаква ни интересна и вълнуваща година! Геймърите вече са крайно нетърпеливи, а игрите обещават да привлекат нови потенциални фенове.