Лондонски пъб представя начинът, по който елиминира опашките от чакащи

Бар използва софтуер, за да създаде цифрова опашка и да спре хората да се редят в една линия.

В бар в Англия се използва софтуер за разпознаване на лица, за да се предотвратят опашките и пререждането на хора. Заведението е избрало сложната технология за елиминирането на един често срещан проблем: чакането на опашки. Там хората понякога могат да бъдат невъзпитани. За целта се използва софтуер за разпознаване на лица. Това помага да се формира цифрова опашка и не позволява на някои от чакащите да се пререждат.

Голям телевизионен екран е монтиран над бара с видео на живо. Той показва хората, които чакат за питие. Освен изображението на всеки клиент се появява число, което да посочи къде се намира в даден момент. Целта е да се въведе справедливост и да се избегнат невъзпитани прояви.

За технологията наречена AI бар

Барманите са оборудвани с таблети и могат да следят опашката, елиминирайки хората, които са обслужени. Пускането на продукта в бара е възможност да се види отношението на клиентите към него. Някои от въпросите се отнасят до това, колко е удачно да се използват лицата на чакащите и дали им е комфортно при това действие.

Софтуерът всъщност не се интересува от това кой – кой е, а да установи честен ред в публичното заведение. Кадрите не се използват за друго и не напускат сградата. Те подлежат на изтриване всяка вечер след изтичане на работното време. Но някои се притесняват от риска за личната информация, използвана от технологията.

Дори и компанията да не съхранява данни, винаги има рискове, които хората трябва да знаят. Може хакери в бара да се възползват от информацията, преди тя да бъде унищожена.

Как работи системата?

Необходими са повече регулации, за да се справим с проблемите свързани с разпознаване на лица и ролята на изкуствения интелект в това. Трябва да се направи и оценка за разбирането на подобна технология.

Собственикът на бара вярва, че програмата ще помогне да се поддържат нещата по-подредени, което е добре за персонала в натоварена нощ. Това ще подпомогне бързото обслужване и по-ефективната работа.

Може технологията да предоставя редица предимства, но хората трябва да са наясно с риска за личната информация, когато се използва лицево разпознаване. Това е нож с две остриета, що се отнася до наблюдение на обществени зони.

Иноваторите се стремят да разширят функционалността на AI бара, за да може да управлява и сметки.