Най-новите смартфони на Google най-сетне са официално тук

Въпреки множеството изтекла информация до този момент телефоните вече са факт. Pixel 4 ще се предлага в три нови цвята: бял, черен и оранжев. Последният вариант ще бъде с ограничено издание. Днес той е готов за предварителна поръчка. Pixel 4 и Pixel 4 XL ще се продават от всеки основен американски търговец. Редовният Pixel 4 започва от $ 799, а Pixel 4 XL започва от $ 899.

Задълбочен преглед

Освен размера на екрана и капацитета на батерията, двата нови пиксела предлагат идентични хардуерни спецификации. Захранват се от процесора Snapdragon 855 на Qualcomm. Налични са с 64GB или 128GB памет и имат 6GB RAM.

Pixel 4 XL има 6.3-инчов Quad HD дисплей, докато 5.7-инчовият екран на Pixel 4 е 1080p. И двата имат максимална честота на опресняване от 90Hz за гладко превъртане и отзивчивост. Честотата автоматично се приспособява към обичайните 60Hz при някои обстоятелства, за да оптимизира живота на батерията.

В горната част на рамката на Pixel 4 са поместени редица сензори, които позволяват две нови функции. Едната е система за отключване на лица на Google, което е отговорът на компанията на Face ID на iPhone. Другата е нов метод на взаимодействие, наречен Motion Sense. Това позволява контролирането на Pixel 4 с жестове на ръцете. Не се изисква докосване до телефона.

Motion Sense използва технологията на Project Soli на Google. С Motion Sense можете да правите неща като контрол на музиката или да отхвърляте входящо повикване с движение на ръката си близо до дисплея на телефона. Обработката на Sense движение се извършва локално на устройството и Google отбеляза, че функцията може да бъде деактивирана по всяко време.

Камери

Добавен е телефото портретен обектив до стандартната основна задна камера. Телефото обективът предлага двукратно увеличение, чрез хибрид на оптичен и цифров фокус.

Новите Pixels пристигат точно, когато Apple най-накрая се хвана за камерата на Google. Някои смятат, че новият iPhone 11 предлага превъзходно качество на картината. Дори и от Android компании като Huawei се коментираше непрекъснато предимството на камерата на Google. Освен, че за първи път добавя вторична задна камера, Google добавя и нови софтуерни трикове. Подобрява съществуващите режими като Night Sight, който сега има функция за астрофотография с продължителна експозиция. Live HDR + предлага поглед в реално време на снимката, която ще получите, след като Google приложи своята обработка на изображението. Има и нов плъзгач за сенки, ако искате повече контрол върху това, което прави HDR. Подобрен е баланса на бялото във всички режими на снимки.

Гласови функции

Pixel 4 също така въвежда ново приложение за запис (гласови бележки), което автоматично и бързо изписва казаното с помощта на разпознаването на реч. Това е продукт на Google, който можете да откриете във всички минали версии. И отново всичко това се случва на самото устройство, без помощ от облачното пространство.