Един от най-големите проблеми в свързани със Snapchat е: печеленето на последователи. Но с вчерашният ъпдейт пуснат за някои потребители на Android и за iOS, универсалната система за търсене на компанията, най-накрая ти показва как да намериш нови последователи или как те да те намерят.

snapchat-redesign

Въпреки че платформата е една от най-любимите на всички тийнейджъри, много от тях се оплакват именно от това – липсата на брой гледания, защото в днешно време почти всичко опира до това… Колко гледания има видеото ви, колко харесвания има снимката ви и т.н.

За да добавиш някого в Snapchat преди той трябваше да ви бъде познат, или да сте видели Snapcode-а му или потребителското му име някъде в мрежата.

Новият ъпдейт обаче е със search bar най-отгоре на екрана, чрез който можете да намирате нови приятели. Вижте видеото по-долу, за да добиете по-ясна представа за търсачката.

Колкото до стремежа на компанията за 2017 IPO, тези подобрения вероятно ще повишат шансовете на Snapchat да получи това, за което бленува от известно време. Всяко ново и добро нещо е свързано с нови потребители. А опростяването на системата определено ще спечели лица, които досега са смятали платформата за твърде сложно използваема.