Сега игрите на Netflix се преместват от мобилните устройства към телевизорите

Динамиката на технологичния свят ни изправя пред нови промени, които водят до повече удобство и удовлетвореност. Сега Netflix планира да разшири своите предложения за игри. Компанията тихомълком пусна приложение за iOS, наречено „Game Controller“. То ще позволи на абонатите да играят игри на своите телевизори.

Досега Netflix предлагаше подбрана селекция от мобилни игри. Те са предимно утвърдени от разработчици на първокласни мобилни забавления, които са постигнали успех в App Store на Apple. Компанията обаче не е пускала игри, които да могат да се играят на телевизор.

Когато отворите приложението за iPhone, ви се казва да „изберете игра на вашия телевизор и да следвате указанията за свързване“. Изглежда, че към този момент процесът не се поддържа от нито един смарт телевизор на Netflix, игрова конзола или стрийминг кутия. Всъщност в момента няма абсолютно нищо, което можете да направите с приложението Game Controller. В него се казва, че игрите на Netflix за телевизия са в бета версия. Някои устройства може да не се поддържат към момента.

Въпреки че не се поддържат игри или телевизионни приложения, сега Netflix планира да промени това. В момента приложението е достъпно само за iOS, но предстои излизане на версия за Android.

В очакване

Няма никакви изрични съобщения за това приложение от Netflix, нито отговор на искания за коментар. Въпреки това, членовете на ръководството на компанията от известно пускат слухове за предстоящата разработка.

Достъпът до игрите на Netflix обикновено е включен в стандартния абонамент за стрийминг на телевизията. Потребителите с абонамент за Netflix могат да изтеглят игрите от Apple App Store или Google Play, след което да влязат със своите идентификационни данни. След това могат да започнат да играят.

Netflix Games вероятно генерират повече слухове от абонаментната услуга на Apple Arcade за iPhone. Компанията потвърди, че проучва стрийминг в облака. Нейната мисия е да позволи на абонатите да играят игри на всеки тип устройство, което поискат. Предложението на Netflix изглежда все по-обещаващо от неуспешни опити като на OnLive, така и на Stadia. Това е така, защото услугата за игри на Netflix има различен бизнес модел.