Южнокорейският технологичен гигант Samsung представи Galaxy S10, телефон само с един отвор на екрана, за да побере предната му камера

Представител на Samsung сподели нови подробности за намеренията на компанията да създаде „перфектен пълен екран“ с „невидима“ камера зад него, за да елиминира необходимостта от видими отвори или сензори. Потвърждавайки, че един от най-големите играчи в технологиите виждат екраните от край до край, като бъдещето на мобилните устройства.

Скрита техника

По време на пресконференция на информационната агенция Yonhap, вицепрезидентът на Samsung за мобилни комуникации на изследователската група Yand Byung заяви, че целта на компанията е да създаде телефон с екран, който покрива цялата предна част на устройството.

Потребителите обаче не трябва да го очакват в близко бъдеще. „Макар че не би било възможно да се направи през следващите 1-2 години, технологията може да се придвижи напред до момента, в който отворът на камерата ще бъде невидим, без да се засяга функцията й по никакъв начин“, споделя Янг.

В търсене на съвършенство

Това не е първото споменаване на Samsung за непрекъснат пълен екран, както подчертава The Verge. Компанията сподели амбициите си да постави предната камера под екрана на бъдещо устройство по време на презентация през октомври. Тя включваше няколко допълнителни подробности за това как ще работи камерата в цял екран.

По същество целият екран ще служи като дисплей, когато предната камера не се използва. Когато се използва обаче, екранът ще стане прозрачен, което ще позволи на камерата да функционира, за да може да снимате идеални селфита. Иновациите може да са факт само след няколко години.

Полагане на основите

Южнокорейският технологичен гигант заяви, че дисплеят на Infinity-O, използван в Galaxy S10, е „крайъгълен камък“ за технологията, въпреки че той се стреми да покаже „пълен екран“ за предстоящи смартфони.

„Пробиването на дупка в OLED дисплея е много предизвикателна технология“, заяви Ян Бун-дук, вицепрезидент на Samsung Group Mobile R&D Group Display. „Опитахме технологията за 10-годишния модел на Galaxy и смятаме, че стратегията работи. Galaxy S10 е единственият смартфон, който има дупка в OLED дисплея“, посочи Янг. „Това е забележително постижение по отношение на технологичния напредък за дисплеите“, допълва той.

Иновативна цел

Крайната цел на Samsung е да създаде смартфон с всички сензори, вградени под екрана. Янг заяви още, че компанията обмисля и разработването на OLED дисплей на Crystal Sound, който може да направи екрана, като говорител. LG Electronics Inc. прие подобна технология в своя най-нов смартфон – G8 ThinQ.

Дисплеят на Infinity-O на Galaxy S10 поставя предната камера в дупката в самия главен дисплей, като премахва панела и прореза, за ​​да предостави на потребителите най-доброто изживяване. Флагманският смартфон също така разполага с първия в света ултразвуков четец на пръстови отпечатъци на екрана, изхвърляйки физическите подложки, разположени на различни места на предишните устройства.