Новите телевизори са насочени към нуждите на любителите на домашното кино, както и на „свързания“ начин на живот с подобрено качество на картината, звука и интелигентни функции

 

Samsung Electronics представи най-новите си MicroLED, QLED 8K и Lifestyle телевизори преди началото на CES 2020. С въвеждането на нови размери на екрана, 8K AI възможности за подобряване на картината, иновативна технология за различно пространствено ориентиране на дисплея и много други, Samsung демонстрира как със своите продуктови серии за 2020 предефинира завладяващото изживяване и революционизира интеграция на устройства в домашни условия.

 

„Потребителите използват екрани всеки ден, за да работят от вкъщи, да спортуват вкъщи и дори да пазаруват от вкъщи. Тъй като нашият начин на живот непрекъснато се променя и развива, телевизионният екран го следва неотлъчно в тази трансформация, за да ни предостави достъп до любимото ни съдържание и информация в реално време, когато и където поискаме“, казва Jong-hee Han, президент на отдел Визуални Дисплеи в Samsung Electronics. „Като част от нашето виждане за „Екрани навсякъде“, ние сме силно развълнувани да предоставим на потребителите по-живо и свързано преживяване в домашни условия чрез добавяне на AI функции и 8K технология в нашите дисплеи.“

 

MicroLED стъпва за пръв път на пазара за домашни развлечения

Samsung представи подходящия за домашни условия модулен MicroLED, който съчетава екранна технология от ново поколение с безпрецедентни възможности за персонализиране. Потребителите вече могат сами да усетят и изживеят как екипите на Samsung за дизайн и иновации са създали нов облик и представа за телевизора като устройство.

 

Със 75-, 88-, 93- и 110-инчови размери на дисплея, MicroLED моделите са подходящи за различни домове и начин на живот. Новите 88- и 150-инчови MicroLED модели въвеждат ултра тънки екрани „от край до край“, като на практика премахват и четирите страни на рамката на дисплея и така се вписват перфектно на всяка стена. Освен това, потребителите могат да свържат множество MicroLED панели заедно, за да създадат нови комбинации и да адаптират телевизора си към своето специфично пространство.

 

MicroLED дисплеите предлагат най-доброто качество на картината в този клас. Те осигуряват по-голяма дълбочина, по-добра разделителна способност и по-голяма яснота, както и максимална яркост от 5000 нита. Те също така използват възможности за подобряване на картината, основани на Изкуствен интелект (deep learning алгоритъм), за да доставят съдържание с най-високо качество, независимо от източника. Резултатът е, че тези MicroLED дисплеи осигуряват несравнимо усещане за потапяне в картината, комбинирано със завладяващо изживяване в домашния уют.

 

Серията 8K QLED телевизори се разширява с подобрен AI Quantum Processor 8K и дизайн

Флагманският QLED 8K телевизор Q950TS на Samsung е първият 8K телевизор в индустрията, който комбинира впечатляващ, ултра тънък форм фактор, първокласно 8K качество на картината и впечатляващ съраунд звук. Наред с това, Q950TS за пръв път представя „Infinity Screen“, който създава съотношение между екрана и тялото от 99 процента, за да създаде безпрецедентно изживяване.

 

Със зашеметяваща 8K резолюция, Q950TS осигурява най-доброто качество на LCD картина на пазара. Оборудван с AI Quantum Processor 8K, той има вградени 8K AI възможности за подобряване на картината и сериозно машинно обучение, които могат автоматично да подобрят съдържание, което не е 8K, до първокласна и истинска 8K резолюция. С функцията, наречена Adaptive Picture, той също така може да оптимизира екрана както към амбиантни условия, така и към отделни изображения. Освен това, AI Quantum Processor – двигателят зад флагманския дисплей, помага за захранването на отворената платформа за интелигентен дом на Samsung, Tizen, като позволява на потребителите да изпитат всичко – от подобрено качество на картината до разширена ползваемост с други свързани функции за дома.

 

Освен че затвърждава качеството на картината и подобренията в дизайна на QLED 8K серията, 8K екосистемата продължава да се разширява, за да осигури гладко възпроизвеждане на 8K съдържание от платформи като YouTube. Приемането на AV1 кодек позволява по-добри степени на компресия и дава възможност за поддръжката на HDR10 + технология, размерност на изображението, оптимизация на яркостта и съотношение на контраста.

 

Освен подобреното качество на картината, серията се отличава и с първокласните звукови функции на QLED 8K – Q-Symphony, Object Tracking Sound+ (OTS+) и Active Voice Amplifier. Тези функции увеличават максимално завладяващо аудио изживяване, като осигуряват обемен и динамичен звук, кореспондиращ с изживяването на голям екран. А когато са сдвоени с наградения с отличието „Най-доброто от иновациите“ на CTA саундбар HQ-Q800T, високоговорителите на телевизора се синхронизират с него, за да служат като допълнителен аудио канал и да създадат по-динамична звукова среда.

 

Lifestyle телевизорът „The Sero“ демонстрира по-разширени възможности на дисплея на световния пазар

Samsung също разширява портфолиото си от Lifestyle телевизори с пускането на The Sero на по-голям брой пазари. Sero, което на корейски означава „вертикално“, има възможност да се завърта от хоризонтална и вертикална позиции – точно като смартфон или таблет. След първоначалното му пускане на пазара в Южна Корея през миналата година, Samsung има готовност да разшири предлагането на Sero на няколко глобални пазара през 2020 г.

 

Технологията за различно пространствено ориентиране на дисплея на Sero се свързва лесно и безпроблемно с мобилните устройства на потребителите, за да може плавно и естествено да показва съдържание в традиционните хоризонтални, както и вертикални мобилни формати. Потребителите ще могат да се насладят на разнообразно съдържание – включително от социални мрежи, YouTube и лични видеоклипове – в каквато и да е ориентация на дисплея, отразяваща тази на мобилното им устройство.

 

Насочен към милениал потребителите и Z поколението, Sero се отличава с модерен дизайн, който се откроява във всяко пространство и разполага с набор от разнообразни функции на дисплея, когато не се използва. Отличен с наградата „Най-доброто от иновациите“ на CTA на CES, Sero съчетава най-модерните функции на първокласните дисплеи на Samsung, като същевременно предоставя нов подход към технологиите за домашно забавление, която отговаря на нуждите и навиците на нарастващата мобилна аудитория.

 

„Потребителите днес очакват телевизори, които могат напълно да се впишат в техния индивидуален начин на живот, а Samsung предефинира ролята на екрана, доставяйки нови дигитални услуги и създавайки нови дизайни, за да подобри живота им“, заяви Grace Dolan, вицепрезидент на отдел Маркетингови комуникации в Samsung Electronics America.

 

За повече информация относно сериите телевизори на Samsung за 2020, моля посетете – https://www.samsung.com/.

Сподели
Предишна страницаТри нови Rovers на Марс през 2020 година
Следваща страницаНови технологии на идентифициране
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.