Китайската технологична компания OnePlus разширява дейността си. Лично нейният основател и главен изпълнителен директор Пийт Лау обяви, че OnePlus стартира производството на телевизори.

Лау публикува в социалните мрежи линк към негова тема във форума на OnePlus, създадена специално за дискусия на тема новата дейност на компанията. „Развълнувани сме да направим заедно следващата крачка! Какво бихте искали да видите в телевизорите на OnePlus? Имате ли идеи за име?“, написа Лау в Twitter.

Новият проект на китайския производител е все още в много ранен етап, тъй че ще трябва да почакаме, преди да видим първите им предложения на пазара за смарт телевизори.

OnePlus са добре известни със своите бюджетни, но за сметка на това качествени смартфони. Компанията вече може да се похвали с лоялна база от клиенти в цял свят и продължава да расте с всяка следваща година.

Пред Business Insider Пийт Лау сподели мнение, че в момента пазарът на телевизори „е твърде традиционен“, що се отнася до функционалността и изживяването на потребителите. Лау е на мнение, че с оглед на начина, по който всички ние сме свързани в днешно време, повечето ТВ устройства не предлагат достатъчно добре интегрирана интернет функционалност.

Лау заяви, че се надява първият телевизор на OnePlus да се появи на пазара през следващата година. Той споделя, че редовните софтуерни ъпдейти ще го направят по-умен и по-свързан в годините след появата му на пазара. С други думи, Лау очаква продуктът да има нужда от известно време, преди да достигне пълния си потенциал.

„Това ще бъде процес, който ще върви стъпка по стъпка. Няма да бъде нещо, което ще бъде напълно перфектно и революционно от самото начало“, предупреди създателят на OnePlus.

На този етап Пийт Лау не желае да разкрива детайли относно техническите характеристики на бъдещите телевизори. Той обаче обеща, че качеството им ще бъде високо и те ще бъдат конкурентни на най-доброто на пазара в момента.