Корейският производител Samsung обеща на своите потребители, че предстоящият флагман Galaxy S10 ще пристигне до тях с „много съществени“ промени по отношение на дизайна.

Ди Джей Кох, който оглавя този отдел от дейността на Samsung, не пожела да внесе повече светлина относно това, което можем да очакваме от Galaxy S10. Говорейки пред китайските медии, той обаче и разкри, че би трябвало да очакваме флагмана в някои „невероятни“ цветови комбинации.

Очаква се Galaxy S10 да бъде обявен официално в началото на следващата година. В последно време започна все по-усилено да се говори, че Samsung ще предприемат някои наистина съществени подобрения на своя флагман, за да си върнат позагубени потребители.

Има различни слухове относно това, което бихме могли да очакваме от устройството. В това число влизат гъвкави екрани, 5G свързаност и нов механизъм за отключване, подобен на Face ID. Колко от тези слухове обаче ще се окажат реалност, тепърва предстои да разберем.

Има обаче дори и по-интригуващи спекулации в публичното пространство. Според някои от тях, Samsung планират изключително дързък ход, а именно – да слеят в едно своите линии Galaxy S и Galaxy Note. Е, това вече би било наистина сериозна новина.

Безспорен факт обаче е, че Galaxy S9 не се продава толкова добре, колкото корейците се надяваха. Една от причините вероятно е фактът, че S9 е твърде подобен на своя предшественик S8. Което и обяснява амбициите на корейската компания за сериозни промени по отношение на следващия Galaxy S10.

Иначе тези дни се появи и интересна новина, свързана с устройство от Note линията на Samsung, а именно – Galaxy Note 9.

Според съдебен иск, подаден в Ню Йорк, телефон Samsung Galaxy Note 9 се е запалил в дамската чанта на брокерката Дианж Чунг от Лонг Айлънд.

Това връща спомените към кошмарните за Samsung експлозии на Galaxy Note 7 през 2016 година, които нанесоха истински удар върху репутацията на компанията. Впоследствие корейците взеха максимално строги предпазни мерки това да не се повтори никога, но ето че вече имаме първи съобщен подобен случай с друг от моделите им.