Какво ви интересува, когато си купувате нов телевизор? Големината? Качеството на картината? Това дали е умен или не? Разбира се, всички тези неща са от огромно значение, те всъщност правят устройството такова, каквото е.

Е, ако си търсите огромен 65″, последен писък на технологиите телевизор, имаме нещо за вас. Това е чисто новия Samsung QLED TV Q7F. Той определено е умен и уникален по всички параграфи. Но, разбира се, има и своите минуси.

Ето малко повече характеристики на устройството и това, което успях да науча за него след едноседмично ползване.

QLED вместо OLED

QLED е следващата иновация в телевизорите. Идеята на технологията Quantum Dot е да предостави на потребителите още по-красиви цветове чрез използване на иновативна сплав. Разликата между QLED и OLED не се усеща кой знае колко. В някои аспекти OLED все още е по-добра, според мен QLED не е напълно усъвършенствана все още.

Q Цвят, Q Контраст, Q HDR 1500, Q Зрителен ъгъл, Q Процесор

Широкият цветови диапазон на Q7F определено е несравним с който и да било друг. Щом веднъж го видите на живо, никога няма да искате да се върнете на стария си телевизор.

Картината на Q7F е с повече дълбочина и по-силен контраст. Независимо от това в кой час на денонощието гледате телевизора, яркостта е наистина перфектна и можете да се насладите максимално на всяка една сцена.

Q HDR 1500 е това, което ви позволява да видите и най-дребните подробности, които преди са били скрити в тъмните сенки или са се сливали в ярките сцени.

Екранът е съвсем леко извит. Няма да ви направи впечатление, ако седите право срещу устройството, но разликата се усеща, когато седнете някъде отстрани. Ефекта е видим… Благодарение на зрителните ъгли вече няма да има изкривяване на цветовете, ще имате идеална картина, откъдето и да гледате, разбира се, все пак да не сте зад телевизора.

Q процесорът е по-бърз и по-мощен от преди, анализира абсолютно всичко, с цел да предостави възможно най-оптималното качество на картината.

Предполагам всичко това ви звучи прекрасно? Да… и е така. Минусът обаче е, че повечето телевизионни програми не са пригодени за подобно качество и въпреки че притежавате уникален 4K телевизор, не можете да се възползвате максимално от неговите възможности. А, ако искате да изгледате някой филм (което несъмнено ще направите), трябва да се охарчите доста за един Blu-Ray диск, все пак не сме пирати…

Дизайн

Дизайнът е изпипан до последния детайл. Тук Samsung наистина са се постарали. Q7F може да бъде поставен на стойка или монтиран плътно до стената, като, разбира се, измерено от задния край на телевизора, разстоянието може да е различно според вида на монтирането и стената.

Другото хубаво е, че оптичния кабел е прозрачен, свързан към кутията One Connect. Той интегрира кабелите на външните устройства, т.е. слага край на оплетените кабели.

Няма абсолютно никакви рамки и от четирите страни, което определено подобрява преживяването докато гледате каквото и да било на вашия телевизор.

Това, което може би би ви притеснило, е огромният размер от 65 инча. Малко домакинства могат да си позволят такъв огромен телевизор. Но все пак се предполага, че ако имате пари да си купите устройство голямо, колкото Q7F, имате пари и да си купите къща, в която да му се наслаждавате.

Дистанционно управление

Можете да управлявате всички свързани устройства с едно дистанционно. Има и гласово управление, което обаче е далеч от перфектно.

Самото дистанционно не е много удобно, постоянно натисках грешни копчета. Дизайнът му от друга страна е уникален.

Smart

One Depth се твърди, че събира най-подходящото за всеки съдържани на един екран. Ако си затворим очите за някои неща може да се каже, че е така. Готиното е, че може да се видят визуализации на миниатюри преди да решите какво да гледате.

Приложението Smart View поддържа Android 4.1 и по-нова, iOS 7 и по-нова и Windows 7 и по-нова ОС. През него можете да управлявате всичко. Определено е удобно.

QLED телевизорът разпознава по-бързо устройствата, които трябва да бъдат свързани към One Connect чрез HDMI кабел.

Колкото до игрите. QF7 определено е мечтата на всеки един геймър. Чрез Steam можете да свържете екрана на вашия компютър и телевизор, което е изключително просто.

Самото меню на телевизора обаче ми отне прекалено много време докато свикна с него. Също така не съм голям фен на Tizen OS.

Цена и откъде да го купите

Моделът се предлага у нас и може да го намерите за около 6300 лв. Смятате ли да го купите и какво ви харесва най-много?