Благодарение на AI, Arc получава по-добри отметки и резултати от търсенето

Само няколко дни след реализиране на мобилното приложение Arc, задвижвано от AI, ставаме свидетели на големи промени и в своя настолен браузър. За разлика от Arc Search, което по същество е пълно преосмисляне на начина, по който използваме мрежата на телефона си, иновациите в Arc за Mac и Windows са по-прости и практични. Те превръщат заявките за търсене в отметки, без да се нуждаят от страница в Google. Те ви държат в крак с нещата, които ви интересуват, без да имате нужда от друго приложение.

Лесно и удобно

Новата функция „Незабавни връзки“ е начин да използвате AI, за да прескочите търсачката. Ако търсите нещо конкретно, можете просто да поискате това от AI бота на Arc. Той ще изхвърли тази връзка като отворен раздел в страничната лента. Browser Company също предлага набор от рецензии на продукти за лесно сравнение или някои отличени рецепти. Всеки път, когато отидете в Google и щракнете върху първите осем връзки, Arc може просто да ги постави в лентата с раздели.

Подобна функция, наречена Live Folders, идва в Arc в бета версия след няколко седмици. Папките на живо са основно обновяващ се поток от данни. RSS емисия може да пуска нови статии в списъка ви за четене всеки път, когато се актуализира. Така получавате нов раздел всеки път, когато любимият ви създател пусне видеоклип.

Идеята е да се вземат някои от многоетапните процеси при използване на интернет и да се опростят. Целта е интернет да се чувства малко по-бърз, интуитивен и полезен от просто приложение с куп раздели.

Arc Explore

Arc Explore, която е десктоп версия на функцията „преглед за мен“ на Arc Search, създава специална уеб страница с генерирана от AI информация за всяка тема, която търсите. Тя е най-амбициозното нещо, върху което работи The Browser Company. Другите функции са практични и ясни и можете да ги използвате или да ги игнорирате. Но Explore има последици, които достигат далеч отвъд вашия браузър.

Browser Company нарича Arc Explore „инструмент за автоматизиране на пътуването на сърфиране от край до край“. Сега можем да поискаме информация по всяка тема или въпрос и Arc ще претърси интернет използвайки AI, за да генерира резюме с връзки. Това е добре за Arc и потребителите, но какво означава за интернет като цяло?

Нова ера в интернет услугите

Всички тези промени са част от това, което The Browser Company нарича „Втори акт“ за Arc. Тук фокусът се измества повече върху AI. Ако трябва да сме обективни, всеки браузър неусетно се фокусира все повече върху AI. Edge е изцяло в Copilot, Chrome получава някои функции за управление на раздели подобни на тези, а Opera и други залагат, че AI е бъдещето на мрежата и браузърът е бъдещето на AI. Иновациите се движат бързо и не може да се каже как ще променят начина, по който работи интернет.

Сподели
Предишна страницаНевероятния X-59 на НАСА
Следваща страницаНов вид чери домати се самоизсушават на лозата
Технологичен журналист от 2012 г. със сериозен опит в отразяването на новини за софтуер, мобилни технологии, мобилни приложения. Има в активите си стотици статии по теми като 3G, 4G, 5G, приложенията за iPhone, Android и други популярни платформи, както и множество други сфери.