През октомври месец Nokia пусна HERE maps за Android устройства и до момента  приложението има около 4 милиона сваляния. Беше време да видим услугата налична и за iOS.

Виж още: Цял квартал научи езика на глухонемите, за да изненада едно момче

Плюс при HERE maps е възможността да свалите пакети от карти директно на телефона си и да ползвате GPS навигация, дори когато нямате интернет връзка. Това ще е възможно и за устройства с iOS, след като Nokia известно време си игра с приложението, за да го направи удобно и работещо на Apple продукти. Ето и описанието:

„Когато имате интернет връзка, хибридният енджин на HERE комбинира свалените карти с информация от интернет – натовареност на трафика на живо (за повече от 40 държави), обществен транспорт в реално време (за 25 града), както и снимки и ревюта на места, които се виждат на картата. Имате възможност да правите колекции и да запазвате места предварително. Тези колекции можете да разглеждате през всяко едно приложение HERE – на iOS, Android, Windows, както и в интернет на адрес here.com“

Точно така, налични са всички възможни и запленяващи функции. Навигацията завой-по-завой с глас ще ви помогне да се оправите на непознато място или просто когато не сте сигурни по кой маршрут да поемете. Чрез логване в приложението веднага ви се дава възможност да свалите над 150 карти за цял свят, плюс гласова навигация на различни езици.

Като цяло приложението е един много силен конкурент на Google Maps и Apple Maps с възможността си за офлайн навигация, така че iOS потребители – налазвайте! Приложението HERE maps е налично в App Store от днес, като разбира се е безплатно.