Всички компании с устройства, които все още не са получили Android 5.0 Lollipop, работят здраво, за да го предоставят на клиентите си. В това число, разбира се, са и производителите с миналогодишни флагмани като Samsung. В случая OTA ъпдейтът до Lollipop ще се забави малко за Galaxy S4 и Galaxy S5 устройствата поради открити бъгове.

Виж още: Google пусна Android 5.1 Lollipop

Това стана ясно, след като ползватели на устройствата в Норвегия са съобщили на Samsung, че след като са получили актуализацията, телефоните им започнали да се държат доста странно. Това включва замръзване на Phone и Contacts приложенията и крашване на алармата. В случая норвежкият клон на Samsung вече знае за проблема и работи по отстраняването му:

„Знаем за проблемите, които някои ползватели изпитват след като са инсталирали Android 5.0 Lollipop. Спряли сме ъпдейтите към устройствата. Работим постоянно по нов ъпдейт, който да отстрани проблемите, които ни бяха упоменати. Това включва и премахване на проблем със Silent Mode. Надяваме се, че актуализацията скоро ще е готова и ще я изпратим. Ще ви държим в течение през Facebook.“

Не се знае точно какви са проблемите, които са довели до това, но може да са всякакви – от бъгове в кода, или грешка, загнездена в ROM файловете отдавна, която само е чакала нещо в новия софтуер да я събуди. Както и да е, хубаво е да се знае, че Samsung знае за всичко това и работи по отстраняването му.

ВИЖ ОЩЕ: Мини ревю на Galaxy S6 / S6 Edge