Samsung Gauss се състои от модели на език, код и изображение и ще бъде приложен към различни продукти на компанията в бъдеще

Samsung за първи път публично представи свой собствен генеративен AI модел, наречен Samsung Gauss. Моделът на южнокорейския технологичен гигант е кръстен на известния математик Карл Фридрих Гаус. Той създава теорията за нормалното разпределение, популярно като камбанна крива.

Името отразява крайната визия на Samsung за моделите. Компанията черпи от всички явления и знания в света, за да се използва силата на AI. Целта е подобряване живота на потребителите навсякъде и по всякакъв начин.

Samsung сподели, че моделът, който е разработен от нейното изследователско звено Samsung Research, в момента се използва за производителността на служителите в компанията. Намеренията са в бъдеще да бъде разширен за продуктови приложения.

Какво представлява?

Samsung Gauss се състои от Samsung Gauss Language, Samsung Gauss Code и Samsung Gauss Image. Според технологичния гигант това е генеративен езиков модел, предназначен да подобри ефективността на работата. Той трябва да подпомага задачи като писане на имейли, обобщаване на документи или превод. Ще може също така да подобри потребителското изживяване, като предоставя по-интелигентен контрол на устройството, когато се прилага към продукти . Самият модел се състои от различни такива, за да бъде приложим в облака и на устройството.

Асистентът за кодиране, наречен код, се основава на създадени за вътрешна разработка софтуери на различни компании. Той позволява на разработчиците да кодират лесно и бързо. Това се осъществява чрез интерактивен интерфейс, който поддържа функции като описание на код и генериране на тестови случаи.

Междувременно иновацията ще може лесно да генерира и редактира изображения, позволявайки прилагането на промени в стила, допълнения и преобразуване на изображения с ниска разделителна способност във висока такава.

Кой ще ги използва?

Тези модели могат да бъдат приложени на устройства за защита на лична информация на потребителите, докато Samsung работи и за осигуряване на безопасно използване на AI чрез своя собствен AI Red Team. Той ще проверява проблеми със сигурността и поверителността, които могат да възникнат по време на колектирането на данни, разработване на AI модел, внедряване на услуги и генериране на резултати.

Сподели
Предишна страницаРекордна енергия от слънчеви панели
Следваща страницаНовите удобства на Google Search
Технологичен журналист от 2012 г. със сериозен опит в отразяването на новини за софтуер, мобилни технологии, мобилни приложения. Има в активите си стотици статии по теми като 3G, 4G, 5G, приложенията за iPhone, Android и други популярни платформи, както и множество други сфери.