Beeper Mini за Android изпраща и получава iMessages без да е необходим Mac сървър

Изпращането на iMessage без устройство на Apple не е иновация, но новият метод за това е абсолютен хит. Без да предавате идентификационните си данни на Apple или без достъп с Apple ID на Mac сървър, може да поставите основната си SIM карта в своя андроид, да инсталирате Beeper Mini и той да изпрати текстово съобщение, за да регистрира номера ви в Apple. Това ще позволи на приятелите ви да изпращат съобщения, без те да са отбелязани в зелено.

Иновативно инженерство

Beeper Mini може да направи това, защото iMessage е проектиран наобратно. Създателят е имал хранилище на концепцията на Python скрипт, за да докаже творението си. Екипът на Beeper до този момент не е открил втори човек, който да се е доближил до подобно откритие.

Скриптът е проработил, така че Beeper наема изследователя и през последните три месеца напълно пренаписва новото Mini приложение. Предлага се със седемдневен безплатен пробен период, след което струва $2 на месец.

Какви са възможностите ни?

Съобщенията са криптирани от край до край преди изпращане. Нито Beeper, нито Apple могат да ги видят. Ключовете за криптиране, необходими за iMessage, не напускат вашето устройство. Нито един сървър не стои между сървърите на Beeper Mini и iMessage. Не е нужно да ползвате вашият Apple ID и не се налага да прехвърляте контактите си на друго устройство.

В момента Beeper Mini поддържа групови чатове, изображения с висока разделителна способност, видео и гласови съобщения, стикери и GIF файлове, нишки за отговори и състояние на изпращане. Споделянето на местоположението, ефектите на съобщенията, Facetime и базираните на iMessage игри все още не се поддържат.

Как работи Beeper Mini?

Beeper Mini изпраща SMS съобщение от вашия телефон до „Gateway“ на Apple. Тя връща данни чрез SMS, а информацията от него се изпращат обратно, за да регистрирате телефонния си номер в Apple като поддържащ iMessage. След това приложението генерира ключове за шифроване, като изпраща публичния ключ до сървърите на Apple и съхранява частния във вашето локално хранилище.

За целта, Beeper използва услугата Beeper Push Notification. Така се свързва със сървърите на Apple и ви уведомява за нови съобщения. Това обаче не означава, че Beeper изпраща и получава вашите съобщения. Услугата Apple Push Notification разделя идентификационните данни за уведомяване от своите ключове за криптиране на съдържание.

Потребител на телефон с Android може да използва Beeper Mini без Apple ID и въпреки това да изпраща и получава криптирани iMessages. Ако имате MacBook или iPad, на който искате вашите съобщения също да се показват, ще трябва да влезете в своя Apple ID в Beeper Mini. Те ще се изпращат след допълнителна заявка.

Как ще отговори Apple?

Оказва се, че обратното инженерство за оперативна съвместимост е законно с изискване за честна употреба от ограниченията на Закона за авторското право в цифровото хилядолетие срещу заобикаляне на криптиране или други защити. Приложението също така прави всичко възможно да избягва търговски марки като iMessage, като вместо това се позовава на други имена. Останалите може да се считат за номинативна честна употреба.