Настолните игри са чудесен и евтин начин цялото семейство да се забавлява през дългите дни под карантина.

5 настолни игри, с които можете да се забавлявате цялото семейство

 

Монополи

Monopoly е класическа настолна игра, която никога не излиза от мода. Едва ли има семейство, което няма в дома си поне един вариант на играта, но ако случайно вие нямате, в онлайн магазин Kidso.bg се предлагат няколко варианта, от които можете да избирате.

Монополи се играе от 2 или 4 участника, а целта е всеки участник да успее да закупи повече имоти от съперника си. Победител е този участник, който “забогатее” най-много.

Скрабъл

Това е още една класическа настолна игра, която се играе от цялото семейство. Скрабъл се играе от 2 или 4 души, а целта е да се съставят действителни думи, от плочките, с които разполага всеки играч. Ако даден играч успее да включи всичките си плочки в един кръг, получава бонус, който прибавя към следващия кръг. Това е една много забавна игра и насърчава децата да мислят и да научават нови думи.

Не се сърди човече

Няма българско дете, което да знае как се играе “Не се сърди човече”. Тази игра е изключително популярна и много забавна. “Не се сърди човече” се играе, като върху хартиена табла се нареждат различни по цвят пешки. Всеки играч хвърля зар и мести своите пешки по дъската според числото, което е показал зара при хвърлянето му. Играе се от 4 души, а печели този играч, който успее пръв да събере пешките си в центъра на таблата.

Pandemic

За разлика от класическите настолни игри, с които току-що ви запознахме, Pandemic е съвсем нова настолна игра, която набира голяма популярност заради идентичната ситуация, в която се намира света. Това е игра, при която участниците не играят един срещу друг, а заедно. Целта е участниците да успеят заедно да се справят с пандемията и да спасят света от заразата.

UNO

Uno е игра, която се играе с карти, а участие в нея могат да вземат от 2 до 10 играча. Играта е образователна и допада изключително много на малките. В началото на играта играчите получават по 7 карти, а останалите карти от тестето се поставят в средата на масата. Последната карта от тестето се обръща. По време на играта е децата се стремят да се отърват от картите си, следвайки цвета или числото на обърнатата карта от тестето. За да не получи “глоба”, преди да изхвърли последната си карта играчът трябва бързо и високо да извика “UNO”. Победител в играта е този, който най-бързо успее да се отърве от всичките си карти.

Какво да търсите в една настолна игра?

Брой играчи

Идеалната настолна игра трябва да може да се играе от поне няколко играча. Затова преди покупка преценете дали броят на играчите в играта ще даде възможност на всички ви да се забавлявате.

Трудност

Игрите са с различна степен на трудност. Има настолни игри, които изискват повече логично мислене, други изискват креативност или по-големи познания. За да не се окаже, че сте купили игра, която не е подходяща за възрастта на децата, преди покупката обърнете внимание за каква възрастова група е предназначена.

 

Сподели
Предишна страницаЛевитиращи нанобордове за изследване на Марс
Следваща страницаГледайте едновременно клипове с приятелите си
Теодор Захариев е професионалист в SEO от 2010г. и е добре познат SEO експерт в България. Ръководи успешно SEO отдела на Kipo.bg – уеб агенция с богат опит в разработката на уеб проекти, SEO и цялостната корпоративна идентичност на редица известни брандове. Поддържа собствен SEO блог – SeoTeo.info, в който можете да обогатите знанията си за SEO.