На 26 и 27 март в София ще се проведе Хексакон – събитие, посветено изцяло на настолните игри! Ако се чудите как да прекарате един интересен уикенд, можете да отскочите до зала 3 на НДК, където ви очакват демонстрации и презентации на настолни игри, подходящи за всякакви възрасти и вкусове, както и много състезания и награди.

Събитието се организира от ОЗИРИС (Организация за интелектуални развлечения и социализация) със съдействието на Столична община, които обещават, че не е нужно да сте разпалени фенове на хобито, за да се забавлявате на Хексакона! Голяма част от презентациите и турнирите ще имат за цел да помогнат на всеки посетител да си прекара добре, без значение дали за пръв път се докосва до настолна игра.

Освен презентации и турнири, посетителите на Хексакон ще могат да се възползват от много промоции партньори на събитието са голяма част от издателите и разпространителите на настолни игри в България.

С билети за Хексакона можете да се сдобиете от мрежата на Ивентим, както и на мястото на събитието. Цените на еднодневните и двудневните билети са съответно 5 и 8 лв.

Първоначалната програма на Хексакон можете да видите долу:

Събота, 26 март
• от 12.00 до 15.00 часа – първи турнир по Баталия (за детайлно ревю на играта цъкни тук!). Организаторите предупреждават, че предварителното записване е желателно. Ние ще добавим, че е хубаво и да сте поне бегло запознати с правилата на Баталия – играта е епична!
• oт 12.00 до 15.00 часа – мини турнири по Loony Quest
• oт 13.00 до 16.00 часа – демонстрационен турнир по Катан
• от 15.00 до 18.00 часа – турнир за начинаещи по Magic the Gathering – всеки участник ще получи по една безплатна демо колода

Неделя, 27 март
• от 11.00 до 18.00 часа – демонстрация на Пиксел арт
• от 12.00 до 16.00 часа – турнир за начинаещи по Yu-Gi-Oh! Всеки записал се участник ще получи безплатно оригинална колода Dragunity Legion, с която да участва в турнира, като допълнително ще бъдат раздаване и бустер пакети и още много награди
• от 12.00 до 16.00 – турнир по Каркасон. Последен турнир по Каркасон версия 1.0
• от 15.30 до 17.00 – турнир по Пандемия. Квалификация за участие на Националното първенство по Пандемия. Играе се отборно по двама. Правилата на турнира можете да видите тук.

Предупреждаваме, че това е първоначалната програма на събитието. За изменения и новини, свързани с демонстрациите и турнирите на Хексакон можете да следите официалната програма тук.

Gamebox препоръчва

Събитието, което не трябва да пропускате през първия ден на Хексакон е турнирът по Баталия. Българската игра, успешно финансирана през Kickstarter, тепърва набира популярност в световен мащаб и този турнир е една страхотна възможност да се запознаете с нея и да я заобичате. Освен това е доста добра подготовка за предстоящите състезателни събития по Баталия, които ще се организират от Фантасмагория!

Малко преди края на Хексакон, в неделя от 15:30 ще се проведе квалификационния турнир по Пандемия. Победителите от него ще си осигурят място на Националните финали, където ще могат да се състезават с честта да представляват България на Световните финали в Барселона, Испания! Тъй като местата на турнира са ограничени, препоръчваме ви да се запишете на tabletop@paladium-games.com.

Untitled-5