Seaglider може да е най-добрият начин за пътуване между крайбрежните градове

Новите технологии трудно успяват да ни изненадат. Свидетели сме на първите летящи превозни средства (макар и в процес на разработка), екскурзии в космическото пространство и дори се говори за колонизиране на Марс. Последната тема определено е малко далечна, но по-реално може да се окаже левитирането над водните пространства.

Нарастващите градове, отдалечеността на работното място и куп други причини ни заставят да изминаваме все по-големи разстояния ежедневно. По тази причина инженерите не спират да вървят напред в совите разработки, осигурявайки ни по-бързи начини за придвижване. Едновременно с това се търсят алтернативи, които щадят околната среда и ограничават до минимум вредните емисии.

Във въздуха

Поредната разработка се хвали с крейсерска скорост от 180 mph и ще ви позволи да се плъзгате комфортно над водите. Летящи совалки и таксита вероятно ще започнат да профучават над главите ни през следващите няколко години. Те ще предлагат устойчиви и безпроблемни възможности за пътуване. Към големият брой летящи иновации вече можем да добавим Seaglider на Regent. Това ще бъде още една футуристична възможност за пътуване.

Базираният в Бостън стартъп създава изцяло електрически летящ ферибот, за да свърже крайбрежните общности. Името, което той уместно ще носи е Seaglider. Една от отправните точки в защитата му е, че той може да се качва и излиза от съществуващата докова инфраструктура, позволявайки на своите 10 пътници да заобикалят разочароващите проверки или дългите часове на пътуване с влак и автобус. В добавка на това той ще може да се движи със скорост до 180 км/ч на разстояние от 290 км. А най-примамливата екстра на новата машина е, че тя работи с нулеви емисии. Целта на Regent е да сведе до минимум главоболието на регионалния транспорт с допълнителната полза от пътуването по безопасен, плавен и щадящ природата начин.

Кога да го очакваме

Изпълнителният директор на компанията сподели, че в момента екипът работи по прототип, който ще бъде готов до края на годината. Той ще има размах на крилата около 4,57 метра. Целта на допълнителните разработки е да се подсигурим, че ще работи в предназначената оперативна среда. Това трябва да се случва като в спокойно време, така и при вълни. След успешните тестове на прототипа, надеждата е Regent’s Seagliders да превозва хора още през 2025 г.

Само си представете да пътувате от Бостън до Ню Йорк или от Сан Франциско до Лос Анджелис с електрически самолет, витаещ точно над вълните? През цялото време знаете, че не допринасяте за въглеродните емисии и че пътуването ви ще бъде по-бързо и по-плавно от традиционните наземни или полетни опции.