Той ще ускорява лесно до 563 км/ч

Ако сте фен на високооктанови превозни средства, които пряко влияят на адреналина, това ще ви хареса. Задвижвани от реактивни двигатели, тези камиони лесно достигат границата от 563км/ч. Дори могат да победят самолети, ако им се даде малък аванс.

Зад този невероятен подвиг стои една проста идея и много инженерство. Всичко започва, когато ентусиастът на моторните спортове и мениджър на подобни събития, Нийл Дарнел, включва идеята за бързи камиони в бизнеса си. От продажба на недвижими имоти, той решава да се завърне към моторните спортове с гръм и трясък. Очарован от реактивните двигатели, ентусиастът се пита, как би се представила подобна мощ от военен клас, монтирана на Chevy. Резултатът е Flash Fire Chevy.

Впечатляващи данни

Този огнедишащ реактивен камион може да се похвали с двигател от 12 000 конски сили. Способен е да развива скорост от 563км/ч с лекота и дори да постави рекорд за скорост на AirShow с цели 603км/ч. Последното се случва във военновъздушна база Tyndall във Флорида.

Синът на запленения от скоростите Нийл се включва активно в разработките. Той извежда чудовищния камион на следващо ниво и монтира три реактивни двигателя J34-48 Pratt & Whitney от самолет на ВМС на САЩ, за да осигури комбинирана мощност от 36 000 конски сили.

Камион с ударна вълна

Заедно двигателите произвеждат 9 525 кг. тяга, което позволява на Shockwave да претендира за рекорд за най-бърз полукамион. Самият монтьор управлява тази версия на реактивния звяр, който може да предизвика сетивата ви с шума. Визуалното шоу също си заслужава вниманието. Нагорещените двигатели лесно се превръщат в атрактивна гледка в тъмното.

Иноваторите конструират истински top gun на превозните средства, който може да се конкурира дори с притежанията на армията.

За пожарната

От тази идея черпи вдъхновение и впечатляващата пожарна кола AfterShock. Моделът на Ford Fire Truck от 1940 г. намира нов живот с двойните реактивни двигатели Rolls-Royce Bristol Viper. С комбинирана мощност от над 24 000 конски сили, този противопожарен автомобил има само един проблем. Оставя огън след себе си, докато се опитва да достигне шокиращите 655 км/ч. Той определено трябва да бъде ограничен само до състезателните писти и едва ли би бил полезен, ако искаме да изгасим пожар.