bmwcar.0

CES 2015 ще се проведе след по-малко от месец и всички, работещи в технологичната индустрия, с нетърпение очакват изложението, на което ще бъдат представени редица нова устройства. Днес няма да пишем за спекулации около Samsung, Sony и т.н., а за BMW. Известната компания ще покаже последните постижения в изледванията с автономни автомобили, включително и асистента Remote Valet Parking Assistant, който може да управлява колата чрез връзка с умен часовник.

ВИЖ ОЩЕ: ПЪРВОТО МИ ПЪТУВАНЕ С UBER

Тестовият модел е BMW i3, като той е оборудван с 4 напредлани лазерни скенера, идентифициращи опастностите в околната среда. Тези данни могат да бъдат използвани от системата в автомобила, изграеща ролята на асистент, която автоматично задейства спирачките, когато е необходимо. Те ще са много полезни при паркиране в подземни и многоетажни паркинги, а и ще облекчават шофьорите при по-слаба видимост, гарантирайки тяхната безопастност, а и тази на останалите. Разбира се, асистентът може да бъде изключена по всяко време.

P90170871-bmw-remote-valet-parking-ces-2015-12-2014-600px-2

Освен това, от BMW твърдят, че събраната от тези скенети информация може да бъде използвана дори и в ситуации, в които е колата няма шофьор. Посредством умен часовник, потребителите могат да иктивират Remote Valet Parking Assistant и автоматично да управляват колата от разстояние през пространството в паркинга. Напълно автоматизираният асистент ще разпознае структурата на паркинга, като няма да има нужда да се притеснявате дори и от неправилно паркираните автомобили. След това колата ще се заключи и ще очаква да бъде повикана отново чрез умния часовник и гласова команда. Remote Valet Parking Assistan изчислява за колко време ще дойде шофьорът и стартира BMW i3, така че да може колата да е на изхода на паркинга в точното време.