Високотехнологичен инструмент за проследяване на главата и очите ще позволява да контролирате любимите си компютърни игри само с поглед

Помните ли втората част на филма „Завръщане в бъдещето”?! Повечето от фантазиите на сценаристите не се сбъднаха. Все още нямаме масови летящи коли (освен разработването на прототипи), нито пък хапваме пици, които могат да бъдат рехидратирани и готови за ядене само за пет секунди.

Във филма обаче имаше някои прогнози, които наистина се сбъднаха. Имаме телевизори с плосък екран, монтирани на стените ни, интелигентни домове, които реагират на гласови команди, таблетни компютри с пръстов отпечатък и редица различни системи за видео чат. Най-хубавото от всичко е, че вече разполагаме с изключително впечатляваща технология за игра без ръце, благодарение на Tobii Eye Tracker 5.

Какво е Tobii Eye Tracker 5?

Това е най-съвременната периферна компютърна игра, която използва нова технология за проследяване на главата и очите. Методът може да изведе игровото изживяване на следващо ниво. Tobii Eye Tracker 5 е единственото устройство, способно да проследява движенията на главата и очите за взаимодействие в играта. Това е един революционен нов начин да се потопите в любимите си игри.

Tobii Eye Tracker 5 използва интелигентна сензорна технология за проследяване движенията на главата и очите на играчите. Специално създаденият инфрачервен оптичен сензор е проектиран за отзивчивост, точност и надеждност, а неговите високочувствителни осветителни тела му позволяват да работи при различни условия на осветление.

Как работи?

Когато проследяването е активирано, Tobii Eye Tracker 5 ви позволява да използвате движения на главата и очите, за да взаимодействате и контролирате средата в играта. Функции като Aim At Game, Dynamic Lighting и Extended View движение на камерата ви позволяват да се потопите в света на героите, както никога досега. Бързо и без усилия да правите избор на меню, да контролирате камерата, като завъртате главата си, точно както бихте направили в реалния живот, и дори да насочвате противниците си.

Tobii Eye Tracker 5 предлага и най-съвременно обучение и анализ. Можете да го използвате, за да станете по-добър играч. Използвайки визуално внимание като тунелно зрение, осъзнаване и фокус, можете да идентифицирате области от вашата игра, които се нуждаят от подобрение и да работите върху тях.

В допълнение към игралните си функции, Tobii Eye Tracker 5 е сертифициран и за Windows-Hello. Това означава, че можете да го използвате за бързо влизане в компютъра си, без да докосвате нито един клавиш. Усъвършенстваният биометричен скенер за разпознаване на лица на Tobii предлага изключителна сигурност. Това означава, че никой няма достъп до вашия компютър, освен вас.

Скок в бъдещето

Tobii Eye Tracker 5 е проектиран да работи с почти всяка настройка на монитора, която можете да си представите, независимо дали е плосък или извит екран, 15-инчов или 27-инчов модел. Проектиран е да бъде напълно универсален и има оперативно разстояние от 18 до 37 инча.