Уредът може да се окаже незаменим за кухнята ни

Според слуховете, Amazon работи върху собствен интелигентен хладилник. Проектът е озаглавен Project Pulse и се разработва от същата група техници на компанията, която е работила върху високотехнологичните й магазини.

Project Pulse е проектиран да проследява вашите навици за покупки и да прогнозира какво искате. Следващата стъпка е да ви го достави без да се налага да ходите до магазина. Хладилникът може също да следи сроковете на годност на съхранявваните продукти, да предлага рецепти въз основа на наличното във вашия хладилник и да предлага лесен начин да поръчате подходящата храна от магазин за хранителни стоки на Amazon Fresh или Whole Foods.

Целите на Amazon

Намесата на Amazon в сферата на хладилниците очевидно се обмисля от поне две години. Няма информация дали или кога Amazon ще представи въпросния продукт, но вероятно ще си партнира с други производители.

Умните хладилници не са нова идея. Samsung и LG предлагат уреди, които могат да идентифицират храна, да се свързват с цифрови асистенти като Bixby и в някои случаи дори да поръчват хранителни стоки. Ако слуховете се окажат действителни, Amazon ще заложи на своята мрежа от хранителни магазини. Разработката най-вероятно ще е свързана с компютърно зрение за идентифициране на хранителни стоки в удобните магазини на Amazon Go.

Подобно на други продуктови категории, в които компанията се опитва да се позиционира, Amazon може да се окаже в добра позиция да подкопае конкурентите си по отношение на цената и лесно да интегрира свои устройства за интелигентен дом.

Компанията е достатъчно голяма и разполага със значителни ресурси, за да опита много неща и никога да не ги пусне на пазара. Прогнозите са, че тя няма да обяви край на своите опити в сферата на иновациите и колкото и неочаквани да са за нас някои продукти, има голяма вероятност те да се реализират и да спечелят сърцата на бъдещи клиенти на фирмата. Тези подробности ще стават ясни постепенно на дългоочакваните световни хардуерни събития.

Няма как да се каже какво ще направи Amazon, но това е компанията, която изненада всички с микровълнова фурна с поддръжка на Alexa. Остава да се заредим с търпение и да видим, какво ни готви бъдещето.