Серията високоговорители JBL Link предлага интелигентен, многоканален звук за по-малко от 300 долара

Интелигентният високоговорител Link 300 се гордее с хубав дизайн и всички умни функции на Google Assistant. Това вероятно не е най-добрата джаджа за аудиофили, но всички останали ще бъдат напълно доволни от качеството на звука.

Запълването на къщата ви с високоговорители може да бъде скъпо начинание. Не само, че някои са на много високи цени, но те не винаги работят много добре, и не всички имат достъп до същите дигитални асистенти.

Ако сте почитател на Google Assistant и използвате много от услугите на Google, тогава варианта на JBL Link smart speaker определено си струва да се обмисли. Високоговорителите не са прекалено скъпи, имат вграден Асистент и звучат доста добре. Но при 250 долара, JBL Link 300 все още не е евтин. Това ли е говорителят за вас? Подлагаме JBL Link 300 на тест, за да разберем.

Прост, изцяло черен дизайн

Ако сте виждали други високоговорители на JBL Link, тогава Link 300 ще ви изглежда познат. Разполага със същия черен дизайн, така че ще изглежда у дома си във всяко пространство, без да привлича прекалено много внимание към себе си.

На предната страна на устройството ще видите просто JBL лого и нищо друго. Отзад ще намерите 3,5-инчов бас за изпомпване на по-ниските честоти. Контролите за възпроизвеждане – включително бутон за възпроизвеждане/пауза, бутони за увеличаване и намаляване на звука, бутон за заглушаване на микрофона и бутон Bluetooth се намират в горната част на високоговорителя. Там ще откриете и бутон на Google Асистент, който го активира, така че не е нужно да казвате „Хей Google“ или „OK Google“, за да призове вашия интелигентен помощник.

Размерът на говорителя също не е лош. Той е малко по-голям от някои от другите интелигентни тонколони като Echo или оригиналния Google Home, но също е много функционален. Не мислим, че ще бъде трудно да намерите място за него – и все още не е с размери, колкото говорителите на Google Home Max. Въпреки, че не изглежда толкова модерен, като високоговорителя Sonos One, той все пак има с какво да се похвали.

Спецификация

9.29 x 5.27 x 6.06 инча

3.74 паунда

Google Асистент, Bluetooth 4.2 и Wi-Fi поддръжка

Вграденото Chromecast

24-битов / 96kHz звук

Процес на настройка

Както при всеки говорител с Google Assistant, настройката на JBL Link 300 е много лесна – особено ако вече имате приложението Google Home и преди сте използвали говорители с Google Assistant.

Ако не, започнете с изтеглянето на приложението Google Home и влизане в профила си. След това, ако включите говорителя, той трябва да се показва автоматично в приложението. Просто следвайте инструкциите на екрана, за да свържете високоговорителя с домашната Wi-Fi мрежа и активирайте Google Assistant.

След това ще можете да поискате от Google Асистент да контролира вашите умни домашни устройства, да отговаря на въпроси, да предава съдържанието на говорителя от приложенията на телефона ви и т.н.

Специални функции

Най-важното за всеки говорител трябва да бъде неговият звук, а JBL Link 300 звучи задоволително, особено за говорител в този ценови диапазон. Колонката може да се конкурира успешно с по-малките си колеги, макар и да не може да се сравнява с говорител от серията JBL Link 500.

Тъй като това е част от съставна група за високоговорители, можете да ги свържете един с друг, ако са от серията Link или с високоговорители с Chromecast в дома ви. Така че, при добро желание можете да ги синхронизирате във всяка стая от къщата.

Забележителен е фактът, че JBL Link 300 е с вграден в него от Google Асистент, така че можете да го използвате като всяко друго устройство с тази функция. Асистентът на Google обикновено се смята за един от най-добрите дигитални помощници за дома и става все по-умен. Той работи с хиляди популярни устройства за интелигентен дом и има достъп до търсачката на Google, така че е по-вероятно да получите правилния отговор на въпроса си, отколкото с други умни устройства от този вид.

Недостатъци

Както споменахме, високоговорителят JBL Link 300 звучи доста добре, но не е на подобаващо ниво за аудиофили, по отношение на качеството на звука. Ниските честоти звучат чудесно, но при високите има още над какво да се работи. Въпреки това, не смятаме, че мнозинството от купувачите ще се оплакват от качеството на звука.

Цената също може да бъде проблем за някои макар, че говорителят предлага отлично качество за парите си. Ако не искате да харчите $ 250 за високоговорител, препоръчваме ви да погледнете други в линията JBL Link, които може да са малко по-евтини.

Равносметка

Серията JBL Link е чудесен начин да получите интелигентен, многоканален звук за бюджета си, а JBL Link 300 не е изключение от това. Той изглежда добре и може да се похвали с много баси, и макар да не отговаря на високи стандарти, по-голямата част от хората ще го превърнат в страхотен помощник. Добавете факта, че Link 300 притежава съвместимостта с Google Асистент и Chromecast, а вие имате напълно функционален и отличен пакет.