Galaxy Watch Active струва $ 199 и ще бъде на разположение съвсем скоро – на 8 март

Samsung обяви новия Galaxy Watch Active Smartwatch наред с флагманския си смартфон – Galaxy S10. Представянето беше на събитието Galaxy Unpacked в Сан Франциско.

ВПЕЧАТЛЯВАЩИ ПАРАМЕТРИ

Атрактивната джажда се предлага в един размер с 1,1-инчов дисплей и общ диаметър 40 мм, който е по-малък от оригиналния Galaxy Watch, както и от Apple Watch. Устройството тежи 25 грама и има два бутона от дясната страна на лицето. Samsung предлага избор от четири цвята: полунощно черно, синьо, сребристо и розово злато. Подобно на други смарт часовници, лентите на Galaxy Active Watch могат да бъдат разменяни и персонализирани.

За начало въртящият се панел е изчезнал. Това е може би най-голямата естетическа промяна тук. Galaxy Watch Active този път не се опитва да бъде аналогов часовник и разчита основно на интуитивен интерфейс за приплъзване. Смес от странични плъзгачи ви помагат да преминете от една функция към друга.

Все още има два бутона. Горният действа по-скоро като домашен пряк път. Вторият помага за по-фини контроли на екрана. Той също така служи, като пряк път за безжични плащания, чрез Samsung Pay. И двата бутона излизат леко от рамката, допълвайки лъскавия нов дизайн. 1.1-инчовият екран е защитен от Gorilla Glass 3 и целият пакет е водоустойчив.

Samsung разкри Galaxy Watch Active в сряда заедно с последната версия на своя флагмански смартфон – Galaxy S10. Компанията също така обяви Galaxy Fit, малка водоустойчива лента с крачкомер и следа за пулс.

Първият Samsung Galaxy Watch беше пуснат през август 2018 г. като продължение на линията на Samsung Gear за смарт часовници. Като цяло, новият Galaxy Watch Active е малко по-малък от стандартния.

Новият часовник може да следи сърдечния ритъм на потребителя и да проследява различни упражнения, интегрирайки се с приложението Galaxy Wearable на Samsung за проследяване. Smartwatch се предлага със стандартна поддръжка на 3G LTE и Bluetooth и може да се зарежда безжично.

GALAXY WATCH И iOS

За съжаление Galaxy Watch Active ще загуби достъп до някои функции, когато е сдвоен с iPhone. Операционната система iOS на Apple ще попречи на потребителите да могат да отговарят на iMessages на часовника. Приложението за гледане на Samsung обаче ще ви помогне да управлявате фитнес функциите.

Предварителните поръчки за Galaxy Watch Active ще бъдат достъпни на официалния сайт на Samsung, като се започне от $ 199. Оригиналът на Galaxy Watch остава на разположение в два размера, 42 мм и 46 мм, и започва от $ 329.