Илон Мъск за пореден път обмисля нов продукт

Този път се говори за нова система за интелигентен дом. Tesla работи по усъвършенстването й, като първоначално идеята беше приета преди почти две години. Изпълнителният директор на компанията обсъди факта, че Tesla се занимава както с производството, така и с консумацията на енергия, когато става въпрос за транспорт. За създаването на енергия с помощта на слънчеви енергийни продукти се говори, когато става въпрос за дома.

Мъск е убеден, че има възможности за по-ефективни жилища, с по-интелигентни и по-добри климатични системи. Колко ли ще ни изненадат потенциалните бъдещи продукти?

Tesla Energy

Какво да очакваме от идеята за интелигентната и по-ефективна климатична система, която ще види бял свят благодарение на „Tesla Smart Home“. До вчера не бяхме и чували за нея. Всеки цели да получи най – ефективната и удобна система у дома.

Tesla притежава голям опит с HVAC системи и HEPA филтри свързани с работата по „Режим на защита на биологичното оръжие“ в Model S и Model X. И двете използват HEPA филтри със системи HVAC. Крупната фирма разработи новата патентована технология именно за тях.

Автомобилният производител твърди, че системата му за въздушно филтриране HEPA е около 10 пъти по-ефективна от нормалния автомобилен филтър. Може да надмине първокласните автомобилни аксесоари с цели 100 пъти. Данните показват, че продуктът на Tesla, премахва поне 99,97% от фините прахови частици и газообразни замърсители, както и бактерии, вируси, цветен прашец и спори.

Това е много значим продукт за повечето хора, но на този етап те едва ли го осъзнават. Подобна система би донесла изключителна промяна за онези от тях, които страдат от различни видове алергии.

Много млади семейства осъзнават значението на доброто качество на въздуха в домовете си, което направи продуктите на Smart Air Purifier наистина популярни през последните години. Мъск също добави, че HVAC системата на Tesla може да повлияе конденза и водата в едно помещение. Би трябвало да се намери успешен начин за оползотворяване на прясната вода, произвеждана от системите. Такъв продукт би добавил към нарастващата гама от енергийни екстри за дома, допълнително удобство.

Все пак не бяха потвърдени слуховете за пускането на системата на пазара. Съхранението на домашна енергия е приоритет на милиони семейства. Най – модерните начини не винаги осигуряват максимална ефективност. Проучете внимателно вариантите и изберете най – подходящия според начина ви на живот или разположението на дома ви. Тук вече не става въпрос за соларни панели. Модерното бъдеще ще предлага много повече от това.