настолни игри 1Тъй като голяма част от аудиторията на сайта ни се интересува от видео игри, тази седмица решихме да изненадаме тези от вас, които (все още) предпочитат дигиталните пред настолните забавления (с уговорката, че ракията не се брои за настолна игра!).  В следващите страници ще видите няколко предложения за настолни игри, които биха допаднали на тези от вас, които прекарват повече време пред монитора.

С настоящата класация не целим да ви спечелим изцяло към хартиената страна на гейминга (макар че ще се радваме ако успеем), а по-скоро препоръчваме на феновете на настолни игри заглавия, с които да прекарват повече време с приятелите си видео геймъри. А за самите видео геймъри може да се окаже полезна, в случай че решите да съберете хората, с които играете вкъщи, за да можете да им кажете колко пъти сте спали с майка им в лицето…

А, ето ги и самите предложения:

5. Star Wars X-Wing и Imperial Assault

Позволих си да включа две игри на тази позиция, защото до последния момент не можах да избера само едната от тях. И Star Wars X-Wing, и Star Wars Imperial Assault са еднакво подходящи за видео геймърите, като изборът между двете се свежда до предпочитания. Ако обичате да изтребвате бунтовническата измет с добре обучени и изключително точни щурмоваци, предвождани от Дарт Вейдър, то Imperial Assault няма да ви разочарова.

X-Wing пък ви позволява да „ритате” гореспоменатите бунтовници в малко по-вакуумирана обстановка – в нея водите космически битки с най-известните кораби от поредицата. Тя би се харесала на видео геймърите заради добре имплементираната космическа тема, улеснените правила и страхотно изглеждащите на масата миниатюри. Въпреки че се води част от семейството на игрите с миниатюри, тя е изненадващо лесна и интуитивна и можете да я играете само петнадесет минути след отварянето на кутията.

Imperial Assault от друга страна залага на страхотната кампания, която наподобява ролева игра за бунтовниците и стратегическа игра за имперския командир. Правилата тук са малко по-сложни, защото ще ви се наложи да използвате доста повече показатели, подобрения и предмети, но пък развитието на героите и постепенно разкриващата се история от която сте част могат лесно да накарат всеки видео геймър да се почувства в свои води.

Пълното ревю на Star Wars X-Wing можете да прочетете тук!

Пълното ревю на Star Wars: Imperial Assault можете да прочетете тук!