Smart Apps: Сканирайте важни документи с CamScanner

0

Ето го и поредния епизод на рубриката ни Smart Apps. Днес ще ви представя приложение, което е по-скоро насочено към хората, занимаващи се с документи. И все пак, то не би било излишно на всеки. Нарича се CamScanner и ви дава възможност да сканирате различни видове хартиени материали и след това да ги превръщате в дигитални документи.

Основната функция на CamScanner е в това да улесни създаването на PDF файлове – дали това ще стане от някакви документи, касови бележки или няколко страници от учебника по висша математика, които ви трябват, за да си подготвите домашното. CamScanner използва камерата на вашето устройство, за да заснеме страниците на някакъв материал. Можете да ги снимате една по една, или да включите груповото сканиране, ако ще си имате работа с много страници. Разбира се, можете да изберете и вече заснети документи от галерията.

След снимане на конкретна страница CamScanner използва специален алгоритъм, благодарение на който поправя изгледа, ако сте хванали нещо излишно от листа, или пък сте го снимали накриво.

Накрая пък имате възможност да експортирате в PDF формат и тук става интересно – освен на SD картата, файловете ви могат да отидат директно в облака, стига да свържете Dropbox, Google Drive или друга облачна услуга към CamScanner. Можете също така автоматично да изпратите документа по e-mail. Регистрацията в системата на CamScanner е безплатна и ще ви даде облачно пространство там. При абониране за премиум услугата им пък ще получите 10GB място в облака, до които ще имате достъп през camscanner.com, свобода от водни знаци върху PDF-ите, както и още няколко облаги.

Ако имате нужда от подобна услуга, то CamScanner ще улесни работата ви в офиса многократно. Пробвайте го! CamScanner е безплатен и наличен за Android, iOS и Windows Phone.

Свали CamScanner: Google Play / App Store / Windows / Web