В подкрепа на хората

Храненето изглежда доста различно в наши дни. Бързо възстановяващите се услуги гледат напред към бъдещето, в което автоматизацията ще бъде ключът за драстично увеличаване на производителността. Това ще позволява на работниците да се изявяват в задачите, които никоя машина не може да извърши.

Роботите на работното място

Най-интелигентните и иновативни роботизирани компании не създават екипи от дроиди, които изпращат хората в пенсия. Вместо това те изработват интелигентни джаджи, които се трудят заедно с работниците, повишавайки ефективността и печалбите в процеса.

Роботизирана ръка Flippy

Това е кухненски помощник от Miso Robotics. Компанията вече е събрала над 2 милиона долара в инвестиционната си кампания за SeedInvest, която все още е отворена за инвеститори. Наскоро бяха представени и по-нови попълнения.

В след-пандемичното време и недостига на работна ръка, ресторанти използващи Flippy успяха да поддържат високата производителност в кухнята и ниски разходи за бизнеса. Въвеждането на Flippy може да увеличи печалбата с цели 300%, да не говорим за значително намаляване на стреса, който мениджърите изпитват при опит да запълнят липсващи смени.

Универсален братовчед на Flippy е Robot on a Rail. Окачена на надземен парапет, машината може да изпълнява задачи, като пържене на шайби от лук и приготвяне на пиле. Когато поръчките са готови, тя уведомява своите колеги и дори почиства след себе си. Печенето на скара може да е много мръсна дейност.

И двете устройства притежават AI, което им позволява да се впишат в обкръжението си, да се учат и развиват във времето. Те знаят кога да започнат дадена поръчка и точно колко време ще отнеме приготвянето й.

Дори и наемането на работници да не е проблем, всички места, които отварят отново ще имат нужда от допълнителни ресурси. Подобни технология биха били от голяма помощ. Те не заменят човешкия фактор, а са направени в негова подкрепа.

Роботите са супер ефективни. Не се оплакват от пърженето в мазнина, не излизат от работа, когато им е твърде скучно и не се разсейват по симпатични колеги. Но те също така не могат да поздравяват поименно, да увещават клиенти или да успокояват недоволни гости.

Ресторантите за бързо обслужване с инструменти като Flippy и ROAR са от вида, в който непрекъснато се връщате. Знаете, че персоналът винаги ще има време да отговори на подробните ви въпроси или да се пошегува с детето ви. Вашата поръчка винаги ще бъде сервирана навреме. Перфектно приготвена и направена точно така, както ви харесва.

Нови методи на работа

Автоматизацията в ресторантите ще стане още по-важна след пандемията, когато потенциално собствениците ще се нуждаят от работници, за да прилагат актуализирани разпоредби за безопасност и да взаимодействат с недоволни гости. Това може да не е лесна работа за тях, но с Flippy в кухнята ще знаят, че няма да се притесняват от изгорели бургери.

До скоро възможности за инвестиции като тази бяха достъпни само за свръхбогатите. Но сега масово предприемачите могат да се възползват от възможностите за висок растеж на доходите и липсата на работна ръка. Подгответе се да използвате роботика и AI и да доведете заведенията си до нови постижения в бъдещето.