До къде ще стигнем в стремежа си да опазим нашето здраве и това на близките ни

Бейзболен отбор решава да запълни местата на запалянковците с 500 роботи облечени в екипи на играчите. Феновете на бейзбола в Азия все още нямат право да напускат домовете си и да се веселят с любимия си отбор на стадиона. След като професионалната бейзболна лига е на път да възобнови своите срещи, бяха взети крайни мерки за стимулиране на играчите.

Психическа нагласа

Професионалистите знаят какво значение за победата може да има празният стадион. Именно по тази причина, ръководството е решило да стимулира своите играчи, след като на публиката все още не е разрешено да нарушава своята карантина.

Хора или манекени

Екипът на CPBL от Тайван, Rakuten Monkeys, реши да прояви изключителна креативност, за не остави играчите си на празен стадион. Той ще бъде напълнен с манекени-роботи на трибуните, облечени като фенове.

Макар и да изглежда страховито, като постапокалиптична картина, подобен психологически ход може да осигури сравнително предимство на спортистите. До колко обаче ще повлияят манекените облечени в червени екипи?

Да се забавляваме

В името на нашата безопасност и предотвратяване разпространението на опасния вирус сме принудени да спазваме изолация. Това неминуемо стеснява кръга на масовите мероприятия и забавления. Мерките не са оспорвани макар и да се стига до моменти на зацикляне и скука. И все пак ще е по-добре да има игра макар и от телевизора, от колкото изцяло да липсва. Предстои да разберем по отзивите на запалянковците, колко успешен ще бъде този ход.

На какво точно ще бъдат способни тези ботове, освен просто да гледат в пространството, все още не е ясно. Важно е да осигурят необходимата психическа стабилност на отбора, която не е по-малко важна от добрата физическа подготовка.

Бейзбол в социално отношение

Все още се провеждат здравни дискусии с държавни служители на не една страна, по повод изолацията както на обикновените хора, така и на спортистите. Кога ще могат да бъдат продължени тренировъчните лагери и възобновени спортните състезания?

Плановете за игра при социално отдалечаване на хората ще доведе до липса на посещения. Само бъдещето ще покаже как това ще се отрази на развитието на всяка една сфера в нашия социален живот. Може това да е разковничето за едно пълноценно оценяване на това, което имаме.