Реклама на бира, генерирана от AI, се оказва истински кошмар

Бирата е една от най-разпознаваемите и обичани напитки в света. Рекламите относно любимото пиво никога не секват. Като общо правило, презентирането на бира най-често попада в две категории. Първата се характеризира с груби бръщолевения, примесени със снимки на сцени от житни полета, градски пейзажи от Средния запад и ръкостискания между пичове (и дами). Втората основно изобразява някакъв вид парти. Помислете си, на какво друго можем да станем свидетели.

Въпросната кошмарна реклама, генерирана от AI, е избрала да представи втория вариант. По-конкретно тя демонстрира сцена с барбекю в задния двор. Това е сравнително правдоподобна обстановка за реклама на бира, с всички общи елементи на жанра, които се появяват. Голяма група млади хора стоят в задния двор, смеят и пият бира, докато си чатят и пекат апетитното месо. Абсолютно идилична уикенд обстановка. Но както при всички видеоклипове, създадени от AI, много от подробностите са автоматично изключени. Какво ни остава тогава?!

Психеделичен бирен апокалипсис

Халбите бира, кутиите и бутилките са изкривени и замъглени. Лицата и ръцете на всеки, който се опитва да пие от тези предмети, са по същия начин деформирани. Последните анатомични части на човешкото тяло често се потапят в напитките, докато хората се опитват да пият. Няколко от контейнерите с бира плуват в басейна и накрая задният двор внезапно експлодира. Това по-скоро наподобява сцена от поредния хорър, отколкото лежерна реклама подканяща ни да си вземем кенче с пиво.

Тази реклама за бира създадена с помощта на изкуствен интелект изглежда точно така, както един извънземен разум би разбрал нашите представи за промотиране.

Много от зрителите коментираха, че така изглеждат масовите реклами за хората, които не им обръщат внимание. Други оприличават милата сценка на ад. Със сигурност не можем да се доверим напълно на AI за някои аспекти от нашия живот, но пък едва ли бихме страдали твърде много от липсата на реклами.

За съжаление това няма да е достатъчно, за да се отървем от тях. А много скоро можем да станем свидетели на пълна трансформация във въпросната технология, която да измести напълно вниманието от човешкия фактор.

Изпитанията на времето

Въпреки че изкуственият интелект за преобразуване на текст към видео е наистина впечатляващ, въпросното барбекю с почерпка от бира със сигурност може да се разглежда като един от многото примери за това, колко далеч трябва да стигне технологията, за да покрие истинските ни нужди.