Симпатичната джаджа най-накрая е на разположение на всеки, който не може да се справи с жегите

Събитието беше планирано миналото лято и трябваше да съвпадне с Олимпиадата в Токио през 2020 г. Преносимият персонален климатик на Sony най-накрая се предлага за продажба. Единствено той може да ви помогне да се преборите с летните горещини, когато няма как да се възползвате от домашната прохлада. Яростта на слънцето и продължаващата пандемия могат да ни изправят пред наистина големи предизвикателства. Не е лесно, нито удобно да се носи предпазна маска в 35 градусовите жеги.

Компанията работи успоредно с разработването на специална тениска. Устройството се окачва на нея, в средата на гърба ви точно под врата. Sony Reon Pocket не изглежда като Apple Magic Mouse, но използва ефекта Peltier, за да служи като термопомпа. Тя успешно може да ви помогне да охладете телесната си температура на нормални градуси през горещите дни.

Климатикът на Sony

Страната на Reon, която се опира на гърба на потребителя е снабдена със специално джобче. Прохладата ви е осигурена, докато жегата се отстранява, чрез малък вентилатор. Той изпуска топъл въздух далеч от тялото. Използвайки придружаващо мобилно приложение за устройства с iOS и Android, Reon Pocket може да бъде коригиран ръчно, ако е необходимо. Последният може да бъде настроен на автоматичен режим. Той използва сензори за температура и движение, за да открие какво прави потребителят, как се чувства и след това по подходящ начин да регулира режима на охлаждане, за да гарантира желаното ниво на комфорт.

Устройството може да се използва и в студените зимни месеци. Функциониращо на режим отопление, помага за повишаване телесната температура. Независимо от времето, Reon Pocket не е цялостно решение. Предвид компактните си размери, вътрешната му батерия работи за около два до четири часа, в зависимост от това, колко градуса от външната температура трябва да компенсира. След това е необходимо да изчакате около два часа, за да се презареди, преди да започнете да му се наслаждавате отново.

Преди година

Sony обещаваше две версии на Reon Pocket. Модел Lite, който беше строго контролиран и стандартна версия, която включва всички допълнителни автоматизирани функции, чрез придружаващо мобилно приложение. Година по-късно изглежда, че само по-сложната версия излиза на пазара. Достъпна е в онлайн магазина на Sony за около 120 долара. Желаещите да притежават и тениска ще си спестят около 20 долара при поръчка на комплект. Сега остава да предизвикаме горещините на летния сезон и да си запазим личния комфорт независимо от времето.