Компанията дебютира с 16-инчови OLED и 32-инчови холографски пространствени дисплеи

Looking Glass представи два нови, професионално ориентирани пространствени дисплеи. Първият е 32-инчов модел с размер на настолен компютър, докато вторият е по-малък 16-инчов OLED вариант.

Двете версии се присъединяват към ръчния потребителски дисплей Looking Glass Go и масивната 65-инчова, 8K версия. Компанията сподели, че тези два нови дисплея завършват гамата от нейните нови пространствени предложения. Това идва да покаже, че Looking Glass вероятно ще повтори тези опции за размер, вместо да реализира други.

Множество приложения

Новите пространствени дисплеи са проектирани да позволяват групова 3D визуализация без необходимост от очила. Те осигуряват възможност за визуално потапяне. Така подпомагат разработването, представянето и взаимодействието с 3D цифрови изображения, видео и приложения в реално време.

Подобни групово видими пространствени дисплеи са подходящи за индивидуална или индустриална употреба. Те разширяват границите на дигиталното изразяване.

Биха били от голяма полза за музеи, които връщат към живот исторически артефакти. Маркетолозите могат да създават завладяващи моменти за презентация. Студенти по медицина могат да напредват практически с реалистична анатомия. Изследователи, търсещи клетъчни лекарствени терапии. Навсякъде компаниите създават ново поколение XR изживявания, използвайки Looking Glass дисплеи и новите 16-инчови и 32-инчови дисплеи само ще подобрят способността им да правят това.

Конкуренция и пазар

Looking Glass се конкурира с подобни продукти на Meta и Apple ориентирани в пространството за 3D визуализация. Новите продукти се отличават от VR очилата по способността си да поддържат множество зрители, които искат да бъдат в една стая заедно. Те могат едновременно да се насладят на холографски изображения, видеоклипове и реални 3D приложения. Също така работят с различни сензори, за да позволят безконтактно управление с жестове.

За съжаление, компанията не разясни какво представляват тези сензори и кой ги произвежда. Тук се поддържа набор от софтуер чрез добавки за Unity, Unreal, Blender и WebXR, както и вносител на 3D модел и SDK за разработване на персонализирано 3D/холографско съдържание.

Позициониране и инсталиране

Новите дисплеи са проектирани да бъдат лесно инсталирани навсякъде където е необходимо. Всеки идва с възможност за показване в пейзажна или портретна ориентация. Това им позволява да поемат различни формати на съдържание и приложения. Те се предлагат на пазара като ултра тънки с дизайн, който се монтира наравно със стените. Това може да се осъществи чрез стандартна стойка. По желание може да се използват с настолна стойка.

Looking Glass определи цените на новите си дисплеи. 16-инчовият OLED Looking Glass ще струва около $4000. Looking Glass не споделя цената на 32-инчовия пространствен дисплей и моли заинтересованите страни да се свържат с компанията, за да получат тази информация.

Сподели
Предишна страницаУчени строят Ноев ковчег за корали
Следваща страницаAI дава обоняние на компютрите
Технологичен журналист от 2012 г. със сериозен опит в отразяването на новини за софтуер, мобилни технологии, мобилни приложения. Има в активите си стотици статии по теми като 3G, 4G, 5G, приложенията за iPhone, Android и други популярни платформи, както и множество други сфери.