Нова компютърна игра със стотици хиляди играчи

Amazon пусна нова видео игра за компютри, наречена „Нов свят“.
Играта за кратко се превърна в голям хит. Стотици хиляди хора я играят по всяко време.

Успехът на „Нов свят“ идва около година след като Amazon беше принуден да отмени последната си високопрофилна видеоигра. Отдавна очаквахме, какво ще ни разкрие гигантът при периодичното обявяване на нови джаджи е ето, че вече имаме нов хит в ръцете си. За краткото време съществуването на играта завладя света на компютърните игри.

Нашите възможности

„Нов свят“ е онлайн игра, която позволява на хиляди играчи да изследват и изграждат виртуална колония, която е нещо като наситена с магия версия на колониална Америка. След стартирането си играта е отбелязала стотици хиляди играчи едновременно в един момент.

В деня на стартиране тя е достигнала своя връх при повече от 700 000 едновременни играчи, което я прави едно от най-големите постижения на Steam досега. Освен това не веднъж са излизали съобщения, за опашки от чакащи, които са възлизали до 10 000 играчи.

Ако първоначалният интерес към „Нов свят“ продължи, тя скоро ще влезе в списъка на масово популярни онлайн игри като „Fortnite“, „PlayerUnknown’s Battlegrounds“ и „World of Warcraft“. И докато игрите вероятно няма да генерират приходите, които Amazon реализира от електронна търговия или облачни услуги, те могат директно да правят пари за компанията, за разлика от другото развлекателно подразделение, Amazon Studios. Последното е основно средство за поддържане на абонамента на клиентите. „Нов свят“ струва $39,99.

Twitch

Amazon също така притежава Twitch. Това е услугата за стрийминг на видео, фокусирана върху игрите. Популярна игра като „Нов свят“ може да се появи в Twitch, генерирайки по-голям интерес и потенциални продажби в допълнение към новите дигитални рекламни възможности на компанията.

„Нов свят“ бележи значителна стъпка нагоре за Amazon. Много малко фирми извън традиционните издатели на игри са имали възможност да пробият в индустрията. Ранният успех на играта е в пряк контраст с първия опит на Amazon за голям видео продукт през 2020 година. Компанията изтегли предишната игра офлайн само месеци след стартирането й поради слаб прием от геймърите. Това беше срам за Amazon Game Studios, които прекараха няколко години в разработване на заглавието. Мнозина в света на игрите се чудеха дали Amazon някога ще направи хитов продукт в тази сфера. Изглежда това вече е факт.