Интересните устройства ще бъдат пуснати в продажба от август

Sonos и Ikea разкриха върху какво са работили през последните години: настолна лампа на Symfonisk ($ 179) и говорител-лавица ($ 99). Контролирането им ще се извършва с приложение на Sonos, което позволява на всеки говорител да бъде напълно интегриран, като част от аудио настройка в няколко стаи.

Двете устройства се очаква да бъдат пуснати в продажба от месец август.

Компаниите обединяват най-доброто от себе си за реализирането на тези проекти. Звуковото представяне на лампата се очаква да надхвърли възможностите на Sonos One. Върху тялото на уреда има циферблат за регулиране на светлината. Лампата не включва интелигентна крушка и ще се наложи да бъде закупена отделно.

Приложението за интелигентен дом на Ikea ще интегрира контролери за музика към високоговорителите.

Говорителят-лавица не само може да се използва за книги, но е най-малкият говорител, който Sonos е правил, така че сега остава да предложи и подобаващ звук. Устройството няма същия бас, както други продукти на компанията. Функцията TruePlay на Sonos, която настройва аудио изхода на високоговорителя въз основа на нейната позиция в една стая, прави голяма разлика в подобряването на качеството на звука както за лампата, така и за продуктите с лавици.

Остава и двата говорителя да се докажат със завиден звук

в съответния ценови диапазон. Така или иначе, както повечето неща от Ikea, целта тук е да се направи нещо достатъчно добро за потребителите.

Размерите на компонентите ще се различават за всеки продукт, дори ако вътрешното оформление звучи подобно. Говорителите-лавиците могат да послужат за многоезично аудио. Ако закупите по две от тях, можете да ги сдвоите и да получите стереосигнал. И двата високоговорителя поддържат AirPlay 2 на Apple за възпроизвеждане на музика от множество приложения или с гласови команди чрез Siri.

Няма вградени микрофони в нито едно от устройствата. Също така, и двата модела имат традиционни физически бутони за управление на музиката в сравнение със сензорните бутони на високоговорителите Sonos. Както Ikea, така и Sonos казват, че това е само първата фаза на тяхното партньорство.

От Ikea заявиха, че проучванията на търговците на дребно показват, че 59% от анкетираните потребители визират музиката, като фактор номер едно, за създаване на желаната атмосфера. Компанията се занимава с евтини Bluetooth високоговорители, но проектите на Икеа и идеята за снабдяване на лампа с високоговорител принудиха Сонос да стане креативен и да подходи по различен начин към тези продукти.