Великден

Наближава Великден, а с него и чуденето как да зарадваме близките и роднините си по повод светлия празник. Ако имате желание да подарите нещо оригинално заедно с традиционните козунаци и боядисани яйца – ето няколко идеи, които могат да ви помогнат в избора тази година:

Бижута с Великденски символи

Няма дама, която не би харесала фино и елегантно бижу, с което да завърши своя тоалет. Затова аксесоар с различни Великденски символи като заек, яйце или кръст е подходящ подарък за представителките на женския пол.

Картина или икона с библейски образи

Ако близките ви са силно набожни, със сигурност ще се зарадват на ръчно изрисувана икона, с която да украсят дома си.

Бонбони

Бонбоните винаги са добър избор за подарък. Надали има човек, който не би се зарадвал на нещо сладко, особено ако може да го сподели с цялото си семейство. Около Великден повечето производители предлагат специални тематични опаковки и бонбониери подходящи за подарък.

Шоколадови изкушения

Ако възрастните се радват на сладките подаръци, то малките деца още повече. На тях можете да занесете всякакви малки и големи шоколади с формата на зайчета и яйца. Най-хубавото е, че срокът на годност на тези изделия обикновено е достатъчно дълъг, за да остане „дажба“ и за после.

Великденски пикник

Ако времето позволява да прекарате празника навън – дори не го мислете. Грабнете козунаците и яйцата в една кошница или хладилна чанта и подишайте чист въздух заедно с близките хора. Не е нужно подаръкът да бъде материален, за да има стойност, затова не подценявайте възможността да подарите преживяване и да създадете хубав спомен.

Направете нещо сами

Ръчно направените подаръци са много добра идея, защото освен че ви дават възможност да вложите нещо от себе си, със сигурност са уникални. Добавено предимство е и че ви спестяват неприятната задача да обикаляте по магазини по време на един от най-натоварените периоди в годината, а и са вариант при малък бюджет за празника. Идеи за подобни подаръци са – кошница, пълна с шарени яйца; картичка с индивидуално пожелание; букет с продухани рисувани яйца.
Ако вдъхновението ви бяга и не сте много сръчни с ръцете, а разходите са точно преди заплата, има бързо и лесно онлайн кредитиране, с което да си помогнете за празника.

В крайна сметка не забравяйте, че за близките ви най-важно и ценно е вашето присъствие. Няма по-добър подарък от това да споделите празника със семейството си. Ако все пак решите да подарите нещо, вложете и частица от себе си – така дори обикновените предмети стават безценни.