Apple издава какво можем да очакваме от новите модели през тази година

Феновете ще се облагодетелстват от тройно-обективна камера и ъпгрейд на сегашната настройка на двойната камера при iPhone XS и XS Max.

Предната камера също се очаква да сподели напредъка при качеството на изображението и Face ID. Всичко това ще видим на представянето на иновациите при Apple през септември, традиция, която гигантът спазва още от 2012 г.

Слуховете подсказват, че за първи път можем да очакваме обратен безжичен заряд и подобрени процесори с по-висока производителност. Иновацията при предната камера се очаква да е най-значимият акцент: от нова система с тройни лещи до подобрена Face ID.

Подобно на Samsung Galaxy S10, флагманските телефони на Apple ще се предлагат с три заедно монтирани камери. Предстои стъпка нагоре от това, което ни предлагат iPhone XS и iPhone XS Max, които идват с един стандартен обектив и един телеобектив за мащабиране.

Не е ясно точно кои от трите нови iPhone на Apple ще получат тази система с тройна камера.

Тази функция ще бъде запазена най-вероятно за най-скъпия нов телефон на марката, наследник на iPhone XS Max.

Третата леща ще подсигури широкоъгълен обхват при снимане.

Подробностите за спецификата на свръхширокоъгълния обектив на Apple са оскъдни. Ако наподобява Galaxy S10, можем да очакваме впечатляващи снимки, които улавят много по-широко зрително поле от повечето конкурентни смартфони. Apple може също да използва този обектив за функция, която ще позволи на софтуера на iPhone да обработва цифрово изображенията в ситуации, когато даден обект може да бъде отрязан.

Ако бъде добавен допълнителен обектив, това може да придаде нов облик на задния панел с по-голям отвор за камерите. От изтеклите изображения, той ще прилича на закръглен квадрат с три лещи, разположени в триъгълна конструкция.

Изпъкналата част на камерата, характерна за голяма част от последните модели на Apple, се очаква да бъде по-малко забележима в бъдеще. Свръхширокоъгълната камера на новите модели и предната камера, може да са покрити в черно с цел по-незабележимо вписване в останалата част на устройството.

Камерата за selfie ще получи ъпгрейд. Очаква се новият iPhone да бъде снабден с до 12 мегапиксела, което е значително увеличение от 7-мегапикселовите характеристики в досегашните модели. Правят се подобрения в системата за разпознаване на лица. Новите устройства ще имат актуализиран Face ID сензор. Той ще направи отключването на телефона и одобряването на мобилните плащания по-безпроблемно.

Прогнозира се актуализация на функцията Live Photos. Тя бе представена от Apple през 2015 г. с iPhone 6S, и представлява улавяне на откъси от видео преди и след като е направено изображението. От три секунди тя ще се увеличи на шест секунди. Не е ясно дали ще бъде софтуерно обновяване, достъпно за няколко модела iPhone или възможност, която ще е специфична само за новите модели.