Най-новата версия на Apple iOS 9.3.1 се яви като фикс за бъг, свързан с функционалността на Safari, както и няколко други приложения на мобилната операционна система. Само че заедно с това, Apple без да искат донесоха и нещо друго на потребителите – възможността да активират Night Shift и Low Power Mode едновременно.

Как?

Това не бе възможно с предишната версия на iOS, но сега може да бъде направено. По подразбиране операционната система не би трябвало да ви позволи това, колкото и странно да звучи. Но бъг в Siri ви дава възможност да го направите. Просто активирайте Low Power Mode от Settings > Battery. След това помолете Siri да активира Night Shift. Асистентът ще поиска да деактивира Low Power Mode: „In order to turn on Night Shift, I’ll have to turn off Low Power Mode. Shall I continue?“ Отговорете с „Yes“ и веднага след това натиснете Sleep бутона.

Ако бъде извършено като хората, всичко това ще активира двете функции на iOS 9.3 едновременно, което Apple не позволява по подразбиране. За повече информация и по-подробно обяснение, можете да видите видеото, споделено от 9to5mac:

Друг е въпросът защо iOS не позволява Night Shift и Low Power Mode да бъдат активни по едно и също време… Все пак логично е в края на деня телефонът ви да има малко батерия, а точно тогава Night Shift ще започне да намалява синята светлина от дисплея на вашия iPhone.

Този бъг може и да бъде премахнат от Apple след време, а може и да бъде превърнат в истинска функционалност. Към момента няма как да знаем какви са намеренията на компанията.