Вече разполагаме с поддръжка за заснемане на пространствено видео

Актуализацията iOS 17.2 на Apple вече е достъпна за потребителите на iPhone. Тя включва новото приложение Journal. Сега сме повече от стимулирани да пишем за събитията в живота си. Добавката ще изпраща подкани, които се основават на данни от вашия телефон. Освен това, налична е опция за запис на пространствени видеоклипове.

Нов фокус на линия

Новото приложение е фокусирано върху здравето. Тази завидна уелнес функция цели да ни подтиква да размислим върху малките и големите моменти в живота. Въпреки че интерфейса се счита за малко елементарен, когато го изпробвате може да се удивите. Неговата суперсила е способността му да разпознава моменти въз основа на данни от телефона. Такива са посетени места, снимки, реализирани тренировки и други подобни. На база тази информация се правят предложения за запис.

Има и поддръжка за запис на пространствени видеоклипове. Функцията е обявена заедно с iPhone 15 през септември. Тя работи, като записва кадри едновременно от основната и ултрашироката камера на телефона, за да създаде 3D видео. Засега може да се затрудните да откриете подобен изглед, но идеята е специално проектирана за възпроизвеждане на бъдещите очила с виртуална реалност Vision Pro. Очаква се да бъдат на пазара през следващата година.

Други функции, кандидати за пускане във версия iOS 17.2 са възможност да настроите бутона за действие на iPhone 15 Pro за превод на фрази; нови уиджети за времето; функции за приложението Messages, включително удобен бутон за бързо преминаване към първото непрочетено съобщение в разговор. Актуализацията също така добавя поддръжка на Qi2 към iPhone 13 и 14. Ще разполагаме и с по-бързо 15W безжично зареждане без необходимост от зарядно устройство с марка MagSafe.

Малки актуализации с голямо значение

Apple актуализира и други части от своята екосистема. Налице са някои забележителни промени. WatchOS 10.2 ще позволява на собствениците на Series 9 или Ultra 2 да регистрират данни от приложението Health. Това ще се осъществява чрез Siri на часовника. Компанията споделя, че това е възможно само поради способностите на Siri в устройство с чип S9.

Актуализацията връща отново възможността да плъзгате по екрана на часовника, за да промените циферблатите. Apple я премахна с дебюта на watchOS 10. Актуализацията на tvOS 17.2 за Apple TV добавя нова функция на страничната лента за бързо превключване на профили и преработено телевизионно приложение.

Да се възползваме от удобствата

iOS 17.2 ще е налична за същата гама модели iPhone като iOS 17. Това включва водещите iPhone, като се стигне до iPhone XS, XS Max и XR от 2018 г., както и второ и трето поколение iPhone SE. За да я изтеглите, отидете в приложението Настройки, след това натиснете Общи, Актуализация на софтуера и следвайте инструкциите за инсталиране. Пускането на тези актуализации понякога може да бъде разсрочено, така че може да се наложи да изчакате иконата за известие да се появи в приложението Настройки, за да знаете, че е налична на вашето устройство.

Сподели
Предишна страницаПървата фабрика за хуманоидни роботи
Следваща страницаУчените изобретиха прозрачно дърво
Технологичен журналист от 2012 г. със сериозен опит в отразяването на новини за софтуер, мобилни технологии, мобилни приложения. Има в активите си стотици статии по теми като 3G, 4G, 5G, приложенията за iPhone, Android и други популярни платформи, както и множество други сфери.