Отличният браузър Arc вече е достъпен за изтегляне

Новият браузър се предлага само за Mac и iOS към този момент, но това не му пречи да най-добрият. Arc, браузърът за Mac и iOS от The Browser Company, най-накрая се отказва от своя списък с чакащи. Компанията тества приложението повече от две години и досега караше всеки заинтересован потребител да се запише в списък. Сега нещата стоят различно. Номерът на версията на Arc току-що скочи до 1.0 и всеки, който иска да го използва, може да отиде на arc.net и да се възползва от възможността.

Нова идея

Очаквахме Arc с нетърпение през последните месеци, защото той обещаваше много. Това е изцяло нова идея за това, как да използваме интернет. Крайният план на Browser Company е да изгради операционната система за интернет. Arc не е просто място за разглеждане на уеб страници.

Там ще откриете инструменти за водене на бележки, правене на визуални и съвместни стативи с други хора, редизайн на уеб страници по ваш вкус и др.

Изглежда, че Arc 1.0 не идва с никакви забележителни нови функции. По-скоро The Browser Company изглежда е готова да стартира по-широко своите проекти. Arc беше доста стабилен през последните месеци, въпреки че се сблъсква с някои от същите проблеми в производителността, които ще откриете на всеки браузър, базиран на Chromium. Винаги можете да отворите няколко дузини раздела и да гледате как компютърът ви спира да работи.

Усъвършенстване

Екипът на The Browser Company има още какво да направи. Приложението Arc за iOS се разглежда по-скоро като придружаващо, отколкото пълен браузър. Все още няма Arc за Windows, въпреки че това ще стане факт през тази година. Компанията също мисли как да интегрира AI в браузъра. Екипът прекара последните няколко месеца, фокусиран върху овладяването на някои от проблемите с производителността, опитвайки се да направи Arc едновременно забавен и бърз.

Дори и голяма част от потребителите да го оценяват положително, той определено не е за всеки. Начинът му на мислене в раздели и отметки е доста различен от Chrome и Safari. Цялата му структура и естетика отнема известно време за свикване. Но приложението е оценено подобаващо от много хора в сферата на технологиите и дизайна. Не е нужно да се доверявате сляпо. Просто може да опитате сами.