Новите приложения на Microsoft пристигат с най-удобните мобилни функции за iOS и Android

Microsoft пуска новите си обединени приложения за Office пакет. Те ще бъдат подходящи както за iOS, така и за Android. Добавката комбинира в себе си Word, Excel и PowerPoint. Всички полезни функции ще могат да се открият само в едно приложение. Производителят на софтуер първо започна бета-тестване на нововъведението. Office пакета се явява като център за всички мобилни функции. Сега всеки желаещ може да си го инсталира и да му се наслади. Компанията се фокусира върху някои от по-удобните за мобилни устройства части на Word, Excel и PowerPoint в преки пътища, които ви позволяват да вършите нещата в движение.

Функционалността на първо място

Всички основни приложения са комбинирани. Това означава, че можете бързо да превключвате между документите, да сканирате PDF файлове и дори да заснемате текстове и таблици в цифрови версии. Microsoft добавя и поддръжка за съхранение в облачното пространство на трети страни като Box, Dropbox, Google Drive и iCloud. Въпросното издание ще бъде достъпно за таблети с Android, а напълно оптимизирания пакет ще бъде наличен както за iPadOS, така и Android.

Какво може да извършвате

Докато първоначалният набор от функции ще бъде полезен за бързо създаване на шаблони, сканиране на таблици и просто използване на Word, Excel или PowerPoint файлове в движение, Microsoft планира още опции, насочени към мобилните устройства. Гласова диктовка изглежда една от най-интересните екстри. Ще можете да използвате Word от приложението за Office, за да диктувате желания текст. Има дори лента за гласова команда за добавяне на препинателни знаци.

Нов изглед за Excel

Microsoft планира да улесни използването на Excel за мобилни устройства с чисто нов изглед на документите. Ще можете да преглеждате и редактирате данни от тях в Excel в достъпен изглед, което го прави много по-лесно обработваем на вертикалния телефонен екран. Excel е проектиран с многобройни колони и редове. Честото прелистване през набора от данни лесно може да доведе до объркване, кой ред гледате. Този нов изглед ще помогне в подобряването на това, което искате да редактирате и прегледате в движение.

Последната нова функция, която Microsoft планира за в бъдеще, преобразува обикновен документ в презентация на PowerPoint. Модернизираната функция ще ви позволява да пишете презентация, а опцията „дизайнер“ на PowerPoint ще я трансформира в презентационни слайдове, допълнени със стил и форматиране.

Тези три нови функции няма да бъдат налични веднага, но Microsoft желае да ги въведе през следващите няколко месеца. Засега можете да изтеглите новото обединено приложение за Office на iOS и Android. Компютърният гигант все още обмисля поддръжка на отделните приложения за Word, Excel и PowerPoint достъпни за всички, които използват самостоятелни версии. Това комбинирано приложение очевидно е отговорът на нарастващите потребности, насочени към мобилните устройства. Какво ли ще очакваме да се появи в бъдеще?!