Новата формула не съдържа токсини от околната среда, носители на хранителни алергени или лекарства

Кърменето може да бъде сложно за много жени. Повсеместно се препоръчва пеленачетата да бъдат кърмени изключително през първите 6 месеца. Това в много от случаите е по-лесно да се каже, отколкото да се направи. Независимо дали бедата идва от майката или бебето, дали се дължи на дискомфорт, болка или неадекватното снабдяване с мляко, често се стига до препятствия трудни за преодоляване.

По-добро от адаптирано мляко

Жените, които не могат да кърмят, разчитат на адаптирано мляко за кърмачета. То се произвежда на основата на животинското. Този тип мляко обаче няма антителата, които откриваме в майчиното. В допълнение може да доведе до повишени колики и други проблеми в коремчето на новороденото.

Находчивата компания BIOMILQ е произвела първото в света култивирано човешко мляко извън гърдите на жените. Това може да се окаже по-здравословна и по-екологична алтернатива на говеждите млечни храни.

Според създателите, човешкото мляко е изключително сложно както по състав, така и по структура. До скоро беше невъзможно възпроизвеждането му извън кърмещия родител. Но BIOMILQ успя да сътвори чудото само за 11 месеца. Фирмата се е ползвала с подкрепата на милиардера Бил Гейтс. Сега всички са обнадеждени, че новата кърма ще помогне за намаляване на тежкия въглероден отпечатък от производството на адаптирано мляко.

За здравето на бебето

Всички компоненти на майчиното мляко са свързани заедно и работят като сложна и динамична система. Стремежа на изобретателите е да постигнат въпросната комплицираност, чрез възпроизвеждане на сложната връзка между клетките, които го произвеждат и условията, които те изпитват в тялото по време на лактацията.

Фирмата гарантира, че новият продукт има профили на макроелементи, които точно съответстват на очакваните видове и пропорции на протеини, сложни въглехидрати, мастни киселини и други биоактивни липиди, за които е известно, че присъстват изобилно в кърмата. В резултат на това новият продукт разполага с богат набор от протеини от човешко мляко, които не само подхранват, но и предпазват бебетата.

Компанията подчертава, че новото съединение не е абсолютно същото като майчиното мляко, но със сигурност в него не присъстват токсини от околната среда, хранителни алергени или лекарствени форми. Целта на продукта не е да замести изцяло кърменето, а да предложи друга жизнеспособна възможност за допълнително хранене на тези, които имат нужда.